compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kevin Bacon

Kevin Bacon

Kevin Bacon: films

 

Biografie van Kevin Bacon

Kevin Bacon in Black Mass
Kevin Bacon in Black Mass
Kevin Bacon wist op zijn dertiende al dat hij acteur wilde worden. Vier jaar later verliet hij zijn ouderlijk huis om een theatercarrière na te volgen in New York. In 1978 speelde hij in zijn eerste film: Animal House. Hiermee verkreeg hij echter niet de beroemdheid waar hij op gehoopt had. Hij keerde terug naar de theaterwereld en werkte zich uiteindelijk op tot Broadway. In 1982 speelde Bacon in de film Diner, waarmee hij voor het eerst echt naam maakte. Zijn doorbraak kwam twee jaar later met de kaskraker Footloose.

Na deze twee films raakte Bacon enigzins in een carrière dipje; hij werd voortdurend getypecast als een van de twee personages die hij in Diner en Footloose gespeeld had. Om dit patroon te doorbreken koos hij alleen nog maar rollen die geen van de voorgaande personages weerspiegelden; zo speelde hij achtereenvolgens een pasgetrouwde jongeman en een filmstudent.

In 1990 had Bacon twee succesvolle rollen in Tremors en Flatliners en in 1991 stuurde de film JFK Bacons carrière eindelijk weer in de goede richting. The River Wild, waarin Bacon in 1994 met Meryl Streep speelde, gaf hem het vertrouwen in zichzelf en zijn kwaliteiten op het witte doek terug.

Inmiddels kennen wij Bacon onder andere van films als: Apollo 13 met Tom Hanks en Bill Paxton; Sleepers met Billy Crudup en Robert De Niro; Picture Perfect met Jennifer Aniston; Digging to China en Hollow Man van Paul Verhoeven.

Trivia over Kevin Bacon

Eind jaren '90 begon Kevin Bacon een muziekduo, The Bacon Brothers, met zijn broer Michael; zij brachten in totaal vijf albums uit.
Laatste filmnieuws

Kevin Bacon Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 8-7-1958
Kaskraker Footloose was Kevin Bacons grote doorbraak. Inmiddels kennen wij hem onder andere van films als: Apollo 13, Sleepers, "Picture Perfect", "Digging to China" en Hollow Man.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+