compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 29-2 t/m 6-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Frank Langella

Frank Langella

Frank Langella: films, nieuws

 

Biografie van Frank Langella

Glenn Close, Frank Langella en Anton Yelchin in 5 to 7
Glenn Close, Frank Langella en Anton Yelchin in 5 to 7
Frank Langella, een Italiaans Amerikaanse acteur behaalde in 1959 zijn Bachelor of Arts in drama. Hij begon met acteerwerk in het theater en werd in 1977 bekend om zijn rol in de Broadway productie van Dracula. Twee jaar later speelde hij opnieuw de hoofdrol in de filmversie van Dracula.

Langella ging door met theaterwerk en verscheen o.m. als Sherlock Holmes in 'Sherlock's Last Case'. Hij verscheen echter ook steeds meer op het grote scherm en op televisie. In 1993 verscheen hij in drie elkaar opvolgende episodes van 'Star Trek: Deep Space Nine'. In 2003 verscheen hij in een episode van 'Law & Order: Special Victims Unit'.

Op filmgebied speelde hij o.m. in de remake van Lolita (1997), in Good Night, and Good Luck (2005) en Superman Returns (2006). Voor zijn rol in Starting Out in the Evening (2007) ontving hij de Boston Society of Film Critics Award.

Langela vergaarde veel roem met zijn theaterwerk. Hij ontving o.a. een Tony Award in 2007 voor zijn rol in het theaterstuk Frost/Nixon. En in 2008 speelde hij in de Broadway herziening van 'A Man for All Seasons'. In hetzelfde jaar ontving hij echter ook zijn eerste nominaties voor een filmrol: hij werd genomineerd voor een Golden Globe en een Screen Actors Guild voor zijn rol in de filmversie van Frost/Nixon.

Trivia over Frank Langella

Frank Langella woonde een aantal jaren samen met actrice Whoopi Goldberg, ze scheidden in 2001.

Samen met Christopher Lee en "Richard Roxburg" is Langella één van de weinige acteurs die zowel Dracula als Sherlock Holmes speelden.

Frank Langella In het nieuws

Deze week in première: speelweek 44

31-10-2012 Iedere woensdag presenteert BiosAgenda.nl een handig overzicht van alle nieuwe films. Deze week komen er twee nieuwe films uit. De film van week is natuurlijk Skyfall.

Oscar nominaties bekendgemaakt

Benjamin Button meest keren genomineerd

22-1-2009 De nominaties voor de 81ste uitreiking van de Academy Awards zijn vandaag bekendgemaakt. Met 13 nominaties werd The Curious Case of Benjamin Button het vaakst genoemd als kanshebber voor een Oscar. De prijzen worden 22 februari uitgereikt.

BAFTA nominaties bekend

Slumdog Millionaire en The Curious Case of Benjamin Button aan kop

16-1-2009 De nominaties voor de BAFTA awards zijn bekend. Slumdog Millionaire en The Curious Case of Benjamin Button hebben elk elf nominaties.

Box Office Update - week 2/ 2009

Yes Man op eerste plaats

13-1-2009 Jim Carrey schopt het tot de eerste plaats. De top drie bestaat verder uit Oorlogswinter en Australia. Andere nieuwkomers zijn Saw V op de vijfde en Righteous Kill op de zesde plaats.

Golden Globe nominaties bekend

Verdeeldheid onder nominaties

12-12-2008 De Golden Globe nominaties zijn bekend gemaakt. Dit jaar is er grote verdeeldheid onder de nominaties.

Laatste filmnieuws

Frank Langella Feiten

acteur
Geboren 1-1-1938
Frank Langella werd bekend door zijn vertolking van Dracula in het gelijknamige theaterstuk en twee jaar later (1979) in de filmversie. Hij won verscheidene prijzen voor zijn inspanningen in het theater en werd in 2008 genomineerd voor de Golden Gl

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

77 films in Rotterdam deze week

77 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:20 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl