compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michael Douglas

Michael Douglas

Michael Douglas: films, nieuws

 

Biografie van Michael Douglas

Michael Douglas werd geboren in 1944 in New Jersey als zoon van acteur Kirk Douglas en actrice Diana Douglas. Hij volgde een opleiding in dramatische kunsten aan de universiteit van Californië en slaagde in 1968.

Door het succes van zijn vader rolde Michael binnen bij de televisieserie 'The Streets of San Franciso' en speelde daarin van 1972 tot 1975. Pas in 1984 kwam zijn filmcarrière op gang met zijn rol in Romancing the Stone en het jaar daarop met The Jewel of the Nile. Hij speelde vervolgens in meerdere succesvolle films, waaronder Fatal Attraction (1987), "The War of Roses" (1989) en "Black Rain" (1989). In 1992 verwierf Douglas internationale faam met Basic Instinct met tegenspeelster Sharon Stone. Daarop volgde in 1994 de film Disclosure met Demi Moore en The Game in 1997.

Douglas staat bekend om zijn goede karakter vertolkingen. Daardoor werd hij snel een veelgevraagde acteur.

Trivia over Michael Douglas

Michael Douglas heeft een appartement gedeeld met acteur Danny DeVito.

Is getrouwd met de vijfentwintig jaar jongere actrice Catherine Zeta-Jones.

Douglas heeft Russisch-Joodse, Schotse en Ierse roots.

Michael Douglas In het nieuws

Speelweek 32: nieuw in de bioscoop

6-8-2014 Wil je wekelijks weten welke nieuwe films uit komen? BiosAgenda.nl zet ze elke week voor je op een rijtje. Deze week komen er vijf nieuwe films uit. De film van de week is Sex Tape.

Michael Douglas in Ant-Man

14-1-2014 Michael Douglas gaat een rol spelen in Ant-Man. Hij speelt een wetenschapper die een apparaat uitvindt maar hij zichzelf groter en kleiner mee kan maken.

Pathé Arena in Amsterdam

Premièrebezoekers Last Vegas maken kans op reis naar Vegas

What happens in Vegas...

13-12-2013 Op donderdag 17 december is de première van de feel good-film Last Vegas. Bezoekers die met paspoort en koffer naar deze voorstelling komen, maken kans op een trip naar 'The City of Sin' Las Vegas.

Speelweek 32: deze week in première

7-8-2013 De zomer lijkt vandaag opgehouden: opeens ligt de temperatuur lager en er valt regen. Dan kan je maar beter in de bioscoop zitten! Er komen deze week zes nieuwe films uit. De film van de week is Behind the Candelabra.

Still uit Elena (c) Contact Film

Deze week in première: speelweek 13

28-3-2012 Het is weer woensdag en dat betekent dat er morgen weer nieuwe films te zien zijn. Deze week zijn het er vijf en we bespreken ze weer kort voor je.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Michael Douglas Feiten

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 25-9-1944
Michael Douglas, zoon van acteur Kirk Douglas, begon zijn acteercarrière met een rol in de televisieserie The Streets of San Francisco en braak door in 1992 met Basic Instinct.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Haarlem deze week

82 films in Haarlem deze weekDe laatste filmvertoning in Haarlem is vanavond om 22:05 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl