compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU

Basic Instinct

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Basic Instinct

Sharon Stone (Catherine Tramell)

Sharon Stone (Catherine Tramell)

Delen op facebook
Basic Instinct
Nederlandse première: 7-10-2021
Frankrijk, Verenigde Staten, 1992, 128 min,

Een knappe schrijfster wordt verdacht van een aantal mysterieuze moorden, die een regelrechte kopie lijken van moorden uit haar boeken. Hoofdrechercheur Nick Curran bezwijkt steeds meer voor haar charmes en beseft hij niet dat hij in een web van leugens, intriges en wellust terechtkomt.

Bekijk bij:

videolandNETFLIXAmazon Prime Video

Basic Instinct trailer en bijzonderheden

In 2021 wordt ook een 4K-versie uitgebracht.

Het is door een toeval dat Sharon Stone deze doorbraak-rol kreeg, Michael Douglas wilde per se een gevestigde naam, maar iedereen bedankte vanwege de vele naakscénes en Stone zelf had enorm veel coaching nodig van Paul Verhoeven om die rol neer te zetten.

Trailer van Basic InstinctBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Basic Instincthttps://i1.ytimg.com/vi/9-PW4kJnvxE/hqdefault.jpg2021-08-25
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Paul Verhoeven regisseerde eerder o.a. Turks Fruit (1973), Soldaat van Oranje (1977), RoboCop (1987) en Total Recall (1990).

Basic Instinct - Bioscopen, Tijden & Tickets

Basic Instinct in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Paul Verhoevens vierde Amerikaanse productie, met Michael Douglas en Sharon Stone, geldt als de spraakmakendste neo-noir titel van de jaren negentig, was omstreden, maar werd een klassieker.

Paul Verhoevens vierde Amerikaanse productie was omstreden, maar werd een klassieker. Michael Douglas en Sharon Stone zijn aan elkaar gewaagd in zijn mystery thriller over de bloedige moord op een popster in LA. Nick Curran (Michael Douglas) onderzoekt de moord. Hoofdverdachte is de vriendin van de zanger, Catherine Tramell (Sharon Stone), mystery thriller-schrijfster: ze lijkt nauwelijks aangedaan door de dood van haar minnaar. Verhoevens vierde Amerikaanse productie geldt als de spraakmakendste neo-noir titel van de jaren negentig. Spraakmakend: Verhoevens onbekommerde, expliciete weergave van seks – voor puriteins Amerika nog altijd schokkend –, en de vermeend misogyne en LHBTI-vijandige ondertoon lokten krachtig protest uit. Ter gelegenheid van de première van Benedetta, Verhoevens nieuwste, brengt Eye Basic Instinct (4K-restauratie) opnieuw uit in de landelijke theaters.

Productiemaatschappij: Canal+, Carolco Pictures

Cast & Regisseur

Michael Douglas

Detective Nick Curran
Sharon Stone

Catherine Tramell
Jeanne Tripplehorn

Dr. Beth Garner