compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Soderbergh verfilmt Cleopatra in 3D

Soderbergh verfilmt Cleopatra in 3D

Catherine Zeta-Jones en Hugh Jackman in gesprek voor hoofdrollen

24-10-2008 Steven Soderbergh, de man achter Ocean's Eleven en het Oscarwinnende Traffic, heeft zijn zinnen gezet op Cleopatra. Variety meldt dat de regisseur een 3D live-action rock 'n roll musical op het witte doek wil brengen.

Delen op facebook

Het filmproject dat naar verluidt een budget heeft van 30 miljoen dollar zal de komende twee weken vormgegeven worden. Soderbergh is in gesprek met zowel Catherine Zeta-Jones voor de hoofdrol en Hugh Jackman als de geliefde van Cleopatra, de veldheer Marcus Antonius. De film zal geproduceerd worden door Gregory Jacobs en Casey Silver.

Het verhaal zal gaan over de opvallende en meedogenloze Egyptische vorstin Cleopatra, die tweemaal met een broer trouwde en intieme banden onderhield met het Romeinse rijk via Julius Caesar en Marcus Antonius. Het verhaal werd onder meer verfilmd in 1963 met Elizabeth Taylor in de hoofdrol.

Soderbergh heeft nog meer projecten op zijn verlanglijstje staan. Met Warner Bros werkt hij aan een film over de flamboyante Liberace met een hoofdrol voor Michael Douglas. Daarvoor nog werkt hij aan een film over de wereld van de prostitutie, getiteld The Girlfriend Experience.

Soderbegh's Cleopatra zal naar verwachting in 2010 uitgebracht worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.