compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Hugh Jackman

Hugh Jackman

Hugh Jackman: films, nieuws

 

Biografie van Hugh Jackman

Zen McGrath, Laura Dern en Hugh Jackman in The Son
Zen McGrath, Laura Dern en Hugh Jackman in The Son
Hugh Jackman werd in 1968 geboren in Sydney. Hij speelde op de middelbare school in musicals, werkte vervolgens als een part time clown voor kinderverjaardagen en behaalde een bachelor in communicatie en een master in journalistiek. In 1994 slaagde hij vervolgens aan de Western Australian Academy of Performing Arts of Edith Cowan Universit in West Australië.

Hij begon met de films 'Erskineville Kings' en 'Paperback Hero' (1999) en met de televisieserie 'Corelli', 'Law of the Land', Halifax f.p.' en meer. Hij speelde ook in het theater, o.a. in Beauty and the Beast en Sunset Boulevard. In 2000 speelde hij de rol van Wolverine in Bryan Singers X-Men. Hij speelde ook in "X-Men United" (2003) en X-Men: The Last Stand (2006).
In 2001 vertolkte hij de rol van Leopold in de romkom Kate & Leopold, waarvoor hij genomineerd werd voor de Golden Globe. Hij speelde in hetzelfde jaar ook in Swordfish, naast John Travolta en Halle Berry.

In 2004 was Jackman te zien als vampierjager in Van Helsing. Ondertussen won hij verschillende prijzen met zijn theaterrollen en televisie activiteiten. In 2005 speelde Jackman de uitdagende drievoudige rol in Darren Aronofsky's science fiction film The Fountain. De film werd niet goed ontvangen. Hij was niet uit de filmwereld weg te slaan en speelde vervolgens de rol van een magicus in The Prestige. In 2007 produceerde hij het televisiedrama 'Viva Laughlin'. De serie werd na twee afleveringen van de buis gehaald. Hij blijft films zelf produceren waarin hij zelf ook een rol speelt.

In 2006 vertolkte de stem van 'Memphis' in de animatie Happy Feet. En in 2008 speelde hij één van de hoofdrollen in Deception en de hoofdrol in Australia, samen met Nicole Kidman.

Trivia over Hugh Jackman

Hugh Jackman was een potentieel genomineerde voor de Razzie Awards voor Slechtste Acteur in Van Helsing. Uiteindelijk werd hij niet genomineerd.

Jackman heeft samen met John Palerma een eigen filmproductiebedrijf, genaamd Seed Productions.

Hij krijgt vaak rollen aangeboden die gebaseerd zijn op stripboeken, o.a. voor Hulk, Iron Man en Daredevil.

Hugh Jackman In het nieuws

GSOE_D16_010917_2055.cr2

Speelweek 001: nieuwe films in de bioscoop

3-1-2018 Het nieuwe jaar begint goed met deze week acht langverwachte films. Ons allerbeste voornemen voor 2018 is deze week: The Greatest Showman met Hugh Jackman. Maar er is voor ieder wat wils: een actiefilm, 50-plus-romantiek, multi-culti-feelgood en drama, een debuutfilm van een cabaretier, een heruitgave van een filmklassieker en een veelgelauwerde gay-romkom.

© 2016 Marvel. TM and © 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. Not for sale or duplication.

Logan recensie

Logan vormt het afscheid dat Jackman verdient

1-3-2017 Met Logan neemt Hugh Jackman afscheid van het personage Wolverine, dat hij de afgelopen 17 jaar speelde en geheel eigen wist te maken. Maar de stalen klauwen worden niet zonder slag of stoot aan de wilgen gehangen. Alles wordt uit de kast gehaald om dit favoriete X-Men personage een zo waardig mogelijk vaarwel te geven.

Hugh Jackman speelt nog eenmaal Wolverine

30-3-2015 Hugh Jackman heeft via Instagram bekend gemaakt dat hij nog eenmaal Wolverine zal spelen. Om welke film het precies gaat is niet geheel duidelijk maar waarschijnlijk gaat het om een vervolg op The Wolverine.

© 2014 CTMG, Inc.  All rights reserved.

'Nuance ver te zoeken'

4-3-2015 Regisseur Neill Blomkamp gooide in 2009 hoge ogen met zijn speelfilmdebuut District 9. Kan hij met zijn derde film Chappie weer dat niveau halen?

Hugh Jackman mogelijk in Pan

19-12-2013 Hugh Jackman (The Wolverine) is in onderhandeling voor de rol van kapitein Blackbeard in Pan, de nieuwe Peter Pan film van Warner Bros.. De regie wordt gedaan door Joe Wright, wie ook Pride and Prejudice maakte.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Hugh Jackman Feiten

Hugh Jackman in The Son
acteur, producent, stemacteur
Geboren 12-10-1968
Hugh Jackman begon zijn acteercarrière als clown en speelde vervolgens in grote producties als Swordfish, Van Helsing en The Prestige.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

98 films in Rotterdam deze week

98 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl