compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Rachel Weisz

Rachel Weisz

Rachel Weisz: films, nieuws

 

Biografie van Rachel Weisz

Rachel Weisz in The Favourite
Rachel Weisz in The Favourite
Rachel Weisz werd in 1971 geboren in Londen als dochter van een Oostenrijkse psychotherapeute en een Hongaars Joodse uitvinder. Op de universiteit in Cambridge, waar ze Engels studeerde, deed ze al mee aan enkele theaterproducties. Ze brak vervolgens door met het theaterstuk 'Design for Living' in 1933. Ondertussen had ze ook al in een aantal televisieseries gespeeld, waaronder 'Inspector Morse'.

Haar eerste filmrol was in Chain Reaction, waarop Stealing Beauty van Bernardo Bertolucci volgde. Haar grote doorbraak kwam in 1999 met The Mummy waarin ze de vrouwelijke hoofdrol speelde. vanaf dat moment werd ze gecast in verschillende grote succesfilms, waaronder The Mummy Returns (2001), Enemy at the Gates(2001), "About a Boy "(2002), Runaway Jury(2003) en Constantine (2005).

In 2006 won Weisz de Academy Award en de Golden Globe voor beste actrice in de film The Constant Gardener. Ze is verloofd met de Amerikaanse regisseur Darren Aronofsky, samen hebben ze een zoon.

Trivia over Rachel Weisz

Rachel Weisz's idolen zijn o.a. Jack Nicholson, Ingrid Bergman, Jimi Hendrix en "Janice Joplin".

Weisz werkt ook als model en is het gezicht van Revlon en verving model Kate Moss voor de Burberry campagne.

Ze speelde een zwangere vrouw in The Constant Gardener terwijl ze zelf ook zwanger was.

Rachel Weisz In het nieuws

Vice grootste kanshebber op Golden Globe

Array

7-12-2018 De nominaties voor de Golden Globes in 2019 zijn bekend. Vice is met zes nominaties de grootste kanshebber op een award. De Belgische film Girl heeft ook een nominatie op zijn naam staan. Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen maakt ook kans op een prijs.

Rachel Weisz en Rachel McAdams in 'Disobedience' (c) 2018

Recensie Disobedience

Benauwend drama mist soms focus

11-7-2018 De Argentijnse regisseur Sebastin Lelio slaagt er niet altijd in zijn claustrofobisch drama Disobedience genoeg diepte mee te geven.

Timothy Spall als David Irving

Denial recensie

'Rachel Weisz speelt vol overtuiging'

6-4-2017 Een paar jaar geleden was het onderwerp van de film Denial misschien niet zo actueel geweest. Maar we leven inmiddels in een tijd waarin zelf een Amerikaanse president ervoor uitkomt te geloven in 'alternatief nieuws'. Met als gevolg dat de timing van Denial niet beter gekozen had kunnen worden.

European Film Awards maakt genomineerden bekend

Array

9-11-2015 De European Film Academy heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de European Film Awards. Deze filmprijzen is te zien als de Europese variant van de Oscars.

Youth recensie

'Genieten'

27-10-2015 Paolo Sorrentino trok met zijn La grande bellezza veel bezoekers naar de bioscoop. Weet hij met zijn nieuwe film Youth wederom indruk te maken? Lees nu de recensie.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Rachel Weisz Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 7-3-1971
Rachel Weisz begon met acteren in theaterstukken op de universiteit. Ze brak door met haar hoofdrol in The Mummy en ontving meerdere prijzen voor haar rol in The Constant Gardener.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Arnhem deze week

64 films in Arnhem deze weekVandaag wordt er in Arnhem maar liefst 99 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl