compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > John Cusack

John Cusack

John Cusack: films, nieuws

 

Biografie van John Cusack

John Cusack en Jason Patric in The Prince
John Cusack en Jason Patric in The Prince
John Cusack werd op de basisschool lid van Chicago's Piven Theater Workshop. Op zijn twaalfde had hij al meerdere toneelstukken, reclame voice-overs en industriële films op zijn naam. Cusack maakte zijn filmdebuut op zijn zeventiende met de romantische komedie 'Class'. Vervolgens speelde hij in een aantal tienerfilms waaronder 'Sixteen Candles' en in 1990 verscheen hij in de thriller The Grifters.

De jaren daarna waren relatief rustig voor de acteur. Dat wil echter niet zeggen dat hij stil heeft gezeten gedurende die tijd; Cusack regisseerde en produceerde een aantal shows van theatergroep 'The New Criminals' en hij richtte, samen met zijn middelbareschoolvrienden, een zusteronderneming voor film op 'New Crime Productions'.

Twee van zijn eerste films hierna waren Con Air en Clint Eastwood's 'Midnight in the Garden of Good and Evil', deze verschenen in 1997.

Inmiddels kennen wij hem vooral van Being John Malkovich (1999) en High Fidelity (2000). Vanaf 2000 maakt Cusack ongeveer twee films per jaar, maar de meeste blijven relatief onbekend. In 2007 zal hij echter in meerdere films verschijnen, waaronder 1408, dus wie weet horen we nog van deze onconventionele held.

Trivia over John Cusack

Een 'real life quote' van John Cusack is: "I was a teen star. That's disgusting enough".

John Cusack In het nieuws

TV-tip: Runaway Jury, 20:30 op NET5

22-1-2015 Een jurylid (John Cusack) spant samen met een mooie vrouw om zo een rechtszaak tegen een wapenfabrikant te manipuleren. Met miljoenen dollars en levens op het spel moet hij de strijd aangaan met de meedogenloze 'jury-consultant' (Gene Hackman), die niets in de weg van de uitspraak laat komen.

Speelweek 14: nieuw in de bioscoop

2-4-2014 De mooiste filmweken zijn toch wel de weken waarin er ieder wat wils wordt uitgebracht. Deze week komen er zeven nieuwe films en er zit drama, actie, thriller, docu en arthouse bij. De film van de week is Lucia de B..

Samuel L. Jackson in nieuwe Stephen King thriller

5-11-2013 Samuel L. Jackson heeft voor een nieuwe filmrol getekend: Cell, van Stephen King. Eerder tekende John Cusack ook voor een rol in deze thriller. De film gaat over een reünie tussen vader en zoon terwijl er een gevaarlijke virus heerst.

Speelweek 28: deze week in première

10-7-2013 Films, films, films! Deze week komen er maar liefst elf nieuwe films uit. We zetten ze weer op een rijtje. De film van de week is Monsters University.

Deze week in première: speelweek 45

7-11-2012 Het is weer woensdag en dat betekent dat er weer nieuwe films aankomen. Het zijn er deze week weer zeven en we zetten ze zoals altijd weer op een rij. De film van de week is Argo.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

John Cusack Feiten

John Cusack in Never Grow Old
acteur, producent, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 28-6-1966
John Cusack maakte zijn filmdebuut op zijn zeventiende met de romantische komedie 'Class'. Inmiddels kennen wij hem vooral van Being John Malkovich (1999) en High Fidelity (2000).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Tilburg deze week

56 films in Tilburg deze weekDe laatste filmvertoning in Tilburg is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl