compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 14: nieuw in de bioscoop

Speelweek 14: nieuw in de bioscoop

De mooiste filmweken zijn toch wel de weken waarin er ieder wat wils wordt uitgebracht. Deze week komen er zeven nieuwe films en er zit drama, actie, thriller, docu en arthouse bij. De film van de week is Lucia de B..

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Lucia de B is gebaseerd op het verhaal van Lucia de Berk die jarenlang onterecht in de gevangenis heeft gezeten. Haar verhaal is nu verfilmd door Paula van der Oest.

Lucia de Berk is een verpleegster die wordt veroordeeld voor meerdere moorden: ze zou vaak aanwezig zijn geweest bij onverklaarbare sterfgevallen in het ziekenhuis. De jonge parketsecretaris Judith twijfelt echter aan haar onschuld. Haar baas wil hier echter niets van weten.

Lees hier het interview met de regisseur en hoofdrolspelers Ariane Schluter en Sallie Harmsen.

Dan Snowpiercer van de Koreaanse regisseur Joon-ho Bong: In de toekomst is er een nieuwe IJstijd aangebroken. De overgebleven mensen rijden constant in een trein om de aarde. De rijken zitten voorin de trein, de armen achterin. Uiteindelijk breekt er een opstand uit.

De film wordt door nu al door menigeen gezien als een sci-fi klassieker.

Voor het zogenaamde 'young adult' publiek hebben we Divergent: De verre toekomst van Chicago. De bevolking is verdeeld in vijf groepen. In welke groep een mens zit, ligt aan de persoonlijkheid. Tiener Tris Prior is divergent, zij zal nooit in één groep thuishoren. Tris ontdekt een samenzwering om alle divergenten te vermoorden.

Divergent is gebaseerd op het boek van auteur Veronica Roth.

We gaan verder met de documentaire Happily Ever After: Filmmaker Tatjana Bozic ziet haar nieuwe relatie mislopen en ze besluit het roer om te gooien: ze reist de wereld over om te praten met haar ex-en: waarom liepen de relaties mis?

Deze documentaire draaide eerder in de Tiger competitie van het International Film Festival Rotterdam.

Nog een documentaire: Sexy Money: een documentaire over twee Nigeriaanse vrouwen die in Europa in de prostitutie hebben gewerkt. Na deze teleurstelling proberen ze in hun eigen land de draad weer op te pakken.

La jaula de oro gaat over drie jongeren van 15 jaar reizen van Guatemala naar Mexico om daar de grens naar de Verenigde Staten over te steken. Ze ontmoeten de indiaan Chouk die ook geen officiële reisdocumenten heeft. Ze geloven allemaal in een betere toekomst in Amerika.

Deze film was op vele internationale filmfestivals te zien, waaronder het filmfestival van Cannes.

We eindigen met The Bag Man met John Cusack en Robert De Niro: Jack (Cusack) moet voor de maffia een laatste klusje opknappen. Hij moet een mysterieuze tas stelen en daarna wachten in een motel. Hij wacht daar op maffiabaas Dragna (De Niro). In de tussentijd wordt hij echter gestoord door allerlei vreemde personeelsleden van het motel.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.