compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 45

Deze week in première: speelweek 45

Het is weer woensdag en dat betekent dat er weer nieuwe films aankomen. Het zijn er deze week weer zeven en we zetten ze zoals altijd weer op een rij. De film van de week is Argo.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Argo vertelt het verhaal van zes Amerikanen die wisten te ontsnappen tijdens de gijzeling van de VS-ambassade in Iran. CIA-agent Tony Mendez wordt ingeschakeld om de zes uit Iran te krijgen. Hij bedenkt een ongelooflijk plan waarbij de zes worden gepresenteerd als een Canadese filmcrew.

Als je denkt dat het plot ongeloofwaardig is dan moet je bedenken dat dit allemaal op ware feiten is gebaseerd: Op 4 november 1979 werd de ambassade gegijzeld die 444 duurde. Zes mensen konden de eerste dag ontsnappen en hebben uiteindelijk met Canadese paspoorten het land verlaten.

Ben Affleck regisseert en speelt tevens de hoofdrol. Verder zien we ook John Goodman en Alan Arkin in de film. Argo is goed ontvangen door de binnenlandse en buitenlandse pers.

Dan Milo. Een jeugdfilm met Nederlandse regisseurs maar met een internationale cast: De tienjarige Milo leidt aan een genetische afwijking maar zelf weet hij dit niet. Zijn ouders houden hem het liefst zo veel mogelijk verborgen. Zie ook het interview dat we hielden met de regisseurs

In House at the End of the Street gaat Elissa met haar moeder in een nieuw huis wonen in een andere stad. Ze leren dat er in het huis naast hun iets vreselijks is gebeurd: een dochter vermoordde haar ouders en verdween. Alleen de zoon Ryan woont nu nog in het huis. Hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence zagen we eerder de rol van Mystique spelen in X-Men: First Class. Ook had ze haar grote doorbraak met de hoofdrol in The Hunger Games.

Sister, ook wel bekend onder de Franse titel L'enfant d'en haut gaat over de 12-jarige Simon. Hij woont samen met zijn knappe zus Louise. Hun ouders zijn verdwenen. Om te overleven steelt Simon ski-spullen van toeristen om ze vervolgens door te verkopen. Louise wordt steeds afhankelijker van Simon. Léa Seydoux, die hier de rol van Louise speelt, zagen we eerder dit jaar in Les adieux à la reine.

De geanimeerde documentaire Crulic - The Path to Beyond vertelt het verhaal van Crulic, een 33-jarige Roemeen die opgesloten werd in de Poolse gevangenis en daar in hongerstaking ging. De film won een Cristal op het Annecy International Animated Film Festival in 2012. Let wel, deze film is alleen te zien in het EYE Film Instituut Nederland. Als je benieuwd bent zal je naar Amsterdam moeten afreizen.

Karl Markovics kennen we als acteur in onder andere Süskind. Hij debuteert met Atmen als regisseur. De 18-jarige Roman zit in de jeugdgevangenis en maakt kans op een voorwaardelijke vrijlating. Hij heeft echter geen familie, of vrienden en hij zal zich waarschijnlijk niet kunnen handhaven in de maatschappij. Atmen wom de Prijs voor de Beste Europese Film tijdens het filmfestival van Cannes in 2011. Dat is inderdaad al weer een tijdje geleden maar de film is nu eindelijk in Nederland te zien.

Als laatste hebben we The Paperboy voor je: journalist Ward Jansen (Matthew McConaughey) is ervan overtuigd dat crimineel Hillary van Wetter (John Cusack) onschuldig is. Samen met diens vrouw (Nicole Kidman) en zijn eigen naïeve jongere broertje (Zac Efron) gaan ze op een bizarre zoektocht naar de waarheid. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige Amerikaanse roman van Pete Dexter uit 1995.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.