compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 28: deze week in première

Speelweek 28: deze week in première

Films, films, films! Deze week komen er maar liefst elf nieuwe films uit. We zetten ze weer op een rijtje. De film van de week is Monsters University.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Tien jaar voor de gebeurtenissen van Monsters, Inc. (NL) komen de monsters Mike en Sulley elkaar tegen op de universiteit waar ze leren echte monsters te worden. Ze worden elkaars rivalen maar zullen uiteindelijk de beste vrienden worden.

Het is alweer 12 jaar geleden dat Monsters, Inc. in de bioscoop uitkwam: voor deze prequel is de gehele stemmencast teruggekeerd.

Terrence Malick heeft weer een nieuwe film: To the Wonder: De geliefden Marina en Neil trekken zich terug op een eiland om hun verleden achter zich te laten. Neil ontmoet echter een oude vlam en wordt weer verliefd op haar. Marina twijfelt ook aan hun liefde en vraagt advies bij een priester die zelf twijfelt over zijn geloof.

Deze film is de laatste film die werd gerecenseerd door de beroemde filmcriticus Roger Ebert.

Dan Byzantium: De twee mysterieuze vrouwen Eleanor en Clara arriveren in een kleine stadje waar ze in het hotel Byzantium intrekken. Clara verandert het hotel al snel in een bordeel terwijl Eleanor vriendschap sluit met de tiener Frank. Ze vertelt hem dat Eleanor en Clara eigenlijk vampiers zijn die op de vlucht zijn voor hun verleden.

Regisseur Neil Jordan maakte eerder een vampierenfilm met Interview with the Vampire. Ook maakte hij films als Ondine.

De documentaire De Koning van de Mont Ventoux gaat over vijf wielerkampioenen die praten in deze documentaire over de Mont Ventoux, de legendarische klim van de Tour de France. Wie is de beste klimmer? Wie is de koning van de Mont Ventoux?

Tijdens deze film wordt er een virtuele race gereden tussen de verschillende renners: deze virtuele koers wordt gepresenteerd als een live uitzending.

In 2010 maakte schrijver en regisseur Karzan Kader de korte film Bekas. Nu heeft hij onder dezelfde titel een lange film gemaakt die deze korte film verder uitwerkt: Twee Koerdische broertjes zijn hun ouders en huis kwijtgeraakt in de eerste Golfoorlog. Ze verdienen hun geld met schoenenpoetsen. Als ze de film Superman in de bioscoop zien willen ze met hun ezel Michael Jackson afreizen naar Amerika.

Do Not Disturb gaat over twee vrienden die flink beschonken raken op een feestje. Ze sluiten een weddenschap af dat ze een pornofilm gaan maken. De volgende dag durven ze hier niet meer vanaf te zien. Dit is een remake van het Amerikaanse Humpday.

Hello I Must Be Going draaide eerder op het bekende Sundance filmfestival: Amy is net gescheiden en moet noodgedwongen bij haar ouders in Connecticut gaan wonen. Daar begint ze een affaire met de 19-jarige acteur Jeremy. Is deze relatie nodig om haar de zonnige kant van het leven weer te laten zien?

Melanie Lynskey speelde eerder in onder andere The Perks of Being a Wallflower en Seeking a Friend for the End of the World. Dit is haar eerste echte hoofdrol in een speelfilm.

In Mariage à Mendoza gaan de broers Marcus en Antoine naar Argentinië voor de bruiloft van hun neef. Marcus geniet van Buenos-Aires maar Antoine is somber. Marcus is vastbesloten om zijn broertje op te vrolijken.

Nicolas Duvauchelle, die de rol van Antoine speelt, was eerder te zien in Polisse.

Dan The Internship: Twee verkopers verliezen hun baan nadat digitale media hun banen overbodig hebben gemaakt. Ze krijgen het voor elkaar om stage te lopen bij Google. Daar moeten ze het opnemen tegen briljante techneuten die allemaal op dezelfde baan azen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Vince Vaughn en Owen Wilson. Zij speelden eerder in Wedding Crashers.

Jason Statham zien we elk jaar wel in een film of twee. Dit keer is het Hummingbird: Joey krijgt de kans om een andere identiteit aan te nemen en gaat als afwasser aan de slag in een restaurant. De eigenaar van het restaurant stelt hem echter al snel aan als bodyguard. Is dit een stap richting de misdaad?

We sluiten af met The Frozen Ground met Nicolas Cage en John Cusack: In Alaska is een seriemoordenaar actief en aan rechercheur Jack Halcombe (om hem te pakken te krijgen. Als er een 17-jarig meisje aan de seriemoordenaar weet te ontsnappen komt er schot in de zaak.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.