compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Colin Farrell

Colin Farrell

Colin Farrell: films, nieuws

 

Biografie van Colin Farrell

Colin Farrell werd in 1976 in Dublin geboren. In zijn jeugd speelde hij in het voetbal team van Dublin en deed hij auditie voor boyband Boyzone (waar hij werd afgewezen). Hij verscheen voor het eerst op tv in het televisiedrama 'Ballykissangel' van 1998 tot 1999.

In 2000 speelde hij de hoofdrol in 'Tigerland' van Joel Schumacher. Daarop verscheen hij in de weinig succesvolle films American Outlaws (2001) en Hart's War (2002), waarna hij in 2003 drie keer achter elkaar een box office succes boekte met Phone Booth, Sweat en The Recruit. Later dat jaar speelde hij in de komedie Intermission, tot 2006 de grootste Ierse onafhankelijke film in de box office in de geschiedenis.

In 2004 was hij te zien als Alexander de Grote in Oliver Stones Alexander. Er kwam negatieve kritiek op deze verfilming van het leven van de keizer uit het oude Griekenland vanwege het openlijk neerzetten van zijn biseksualiteit. Zijn volgende film was wederom een historisch epos: The New World (2005), over de mythe van Pocahontas. In 2006 speelde hij in Micheal Manns Miami Vice, een waar box office succes. En in 2008 kreeg hij positieve kritieken op zijn rollen in Cassandra's Dream en In Bruges

Trivia over Colin Farrell

Colin Farrell heeft een zoontje met het Amerikaanse model Kim Bordenave. Zij zijn niet meer samen en het zoontje leidt aan het Angelman Syndroom, een zeldzame ziekte.

In december 2005 heeft Farrell hulp gezocht bij een afkickcentrum voor zijn verslaving aan drugs en pijnstillers. In 2006 werd hij ontslagen.

Farrell heeft nogal wat seks schandalen veroorzaakt. In 2003 verscheen er een pornofilm van hem en Playboy model Nicole Narain in de openbaarheid. Een paar jaar later werd Farrell beschuldigd van het stalken van een telefoonseks medewerker.

Colin Farrell In het nieuws

Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Viola Davis en Michelle Rodriguez in 'Widows' (c) 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation.

Eerste beelden film Widows te zien (trailer)

4-6-2018 De eerste trailer van nieuwe film van de regisseur van 12 Years a Slave staat online. Het gaat om de thriller Widows van Steve McQueen (niet te verwarren met de acteur uit de jaren '60).

Ryan Gosling en Emma Stone in La La Land

Golden Globes maakt genomineerden bekend

12-12-2016 Het is echt weer het seizoen van de awards. Vandaag zijn daar de Golden Globes aan toegevoegd, één van de belangrijkste prijzen voor film en televisie. Vooral La La Land heeft veel nominaties.

European Film Awards maakt genomineerden bekend

9-11-2015 De European Film Academy heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de European Film Awards. Deze filmprijzen is te zien als de Europese variant van de Oscars.

_TFJ0226.NEF, Black Bear Pictures

Speelweek 2: nieuw in de bioscoop

7-1-2015 Gelukkig nieuwjaar aan alles BiosAgenda lezers! Ook in 2015 informeren we jullie weer graag over de nieuwste films. Deze week komen er acht nieuwe films uit. De film van de week is The Imitation Game.

Colin Farrel en Vince Vaughn zijn detectives

24-9-2014 Colin Farrell en Vince Vaughn zullen de hoofdrollen op zich nemen voor de serie, True Detective. Eerder speelden Woody Harrelson en Matthew McConaughey de hoofdrollen in seizoen 1. Het nieuwe seizoen zal 8 afleveringen bevatten.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Colin Farrell Feiten

Colin Farrell in The Banshees of Inisherin
acteur, stemacteur
Geboren 31-5-1976
Colin Farrell verscheen voor het eerst op het grote scherm in 2000. Hij boekte succes met rollen in Phone Booth, S.W.A.T. en Alexander.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

92 films in Rotterdam deze week

92 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 188 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl