compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

After Yang

Pitch

In After Yang raakt de geliefde metgezel van zijn jonge dochter - een androïde genaamd Yang - defect. Jake zoekt naar een manier om hem te repareren. Tijdens het proces ontdekt Jake het leven dat aan hem voorbij is gegaan en maakt hij opnieuw contact met zijn vrouw en dochter - waarvan hij niet besefte van vervreemd te zijn.
Delen op facebook
After Yang
Nederlandse première: 14-4-2022
Verenigde Staten, 2021, 101 min,

bijzonderheden

De kostuums van ontwerper Arjun Bhasin zijn ontworpen om een ​​verschuiving aan te geven van synthetische stoffen naar duurzaamheid en hernieuwbare materialen - geen van de kleding die door acteurs werd gedragen bevatte enig plastic materiaal.

De met een Oscar bekroonde muzikant Ryuichi Sakamoto componeerde een extra thema speciaal voor de film.

Het verhaal van de film is een verhaal over robotachtige 'technowezens', kunstmatige intelligentie en klonen, dit alles speelt zich af in een toekomst die getekend is door milieu-problemen.

Cinematograaf Benjamin Loeb en Kogonada hadden een ritueel om tijdens de productie samen ramen te eten terwijl ze het leven en hun benadering van After Yang en de cinema in het algemeen bespraken.

Aangepaste kort verhaal van Alexander Weinstein 'Saying Goodbye to Yang' verschenen in 'Children of the New World' (2016).

Het lied, Gilda, gezongen door de jonge Mika aan haar vader is eigenlijk van Riri Shushu no subete (2001).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmregisseur Kogonada maakte eerder Columbus (2017), daarvoor bestudeerde hij de groten van de film en fotografie door documentaires te maken over Wes Anderson, Trantino, Kubrick, Hitchcock en Godard.
Het debuut van Ava DeMary. Malea Emma Tjandrawidjaja is een Indonesisch-Amerikaanse kindster die via programma's als American Idols en meerdere van Disney naam heeft gemaakt in de VS.
Actrice Jodie Turner-Smith brak definitief door als filmactrice dankzij de film Queen & Slim (2019) en wordt sindsdien in grote producties als Without Remorse (2021).

After Yang - Bioscopen, Tijden & Tickets

After Yang in de bioscoop

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: A24, Cinereach, Per Capita Productions