compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ballonnen bij de opening van Cannes

Ballonnen bij de opening van Cannes

Het internationale filmfestival in Cannes trekt alle aandacht naar zich toe

Cannes is afgelopen woensdag van start gegaan. De twee eerste dagen trokken reeds veel aandacht.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Woensdag ging het filmfestival in Cannes van start met de animatie Up. Dit was de eerste keer dat een 3D-film het festival opende. De filmmakers en de Franse voice cast van de nieuwe Disney Pixar film UP werden woensdag verenigd op de Openingsceremonie van het 62ste Filmfestival van Cannes. Het was een feestelijke opening met veel...ballonnen, aangezien de hoofdpersoon uit Up op reis gaat door een hoop ballonnen aan zijn huis vast te binden.

De juy wordt dit jaar geleid door actrice Isabelle Huppert, die zich volgens Het Parool al vrij arrogant opstelde onder de camouflage van een goddelijke champagne-kleurige jurk.

De genomineerden dit jaar zijn o.m. Inglourious Basterds van Quentin Tarantino, Los abrazos rotos van Pedro Almodóvar, Antichrist van Lars Von Trier, Taking Woodstock van Ang Lee, Looking for Eric van Ken Loach en Bright Star van Jane Campion.

Extra aandacht gaat er naar The Imaginarium of Doctor Parnassus, de laatste film waaraan de vorig jaar overleden acteur Heath Ledger meewerkte. Hij kon zijn rol niet afronden, welke vervolgens overgenomen werd door respectievelijk Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell.

Gisteren opende No One Knows About Persian Cats van Bahman Ghobadi Un Certain Regard. De film is een portret van Teheran, over Iraanse jeugd die vecht tegen onderdrukking. Ghobadi werd bij Cannes 2000 geroemd om zijn film A Time for Drunken Horses. Voor Un Certain Regard is ook Wit licht van Marco Borsato geselecteerd.

Vandaag draait Thirst van de Koreaanse regisseur Chan-wook Park voor de competitie, over vampiers en religie. En vandaag gaat ook Bright Star van regisseur Jane Campion uit Nieuw-Zeeland in competitie voor de Palm d'Or. Campion won in 1993 de hoofdprijs van het festival voor The Piano.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.