compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Marco Borsato

Marco Borsato

Marco Borsato: films, nieuws

 

Biografie van Marco Borsato

Wit licht
Marco Borsato in Wit licht
Marco Borsato wint de Soundmixshow in 1990. Daarna breekt het tumult los: bloemen, gelukstelegrammen, televisie-optredens, etc. Platenmaatschappij Polydor biedt hem een contract aan en half mei verschijnt 'At This Moment' op single, met op de b-kant de Italiaanse vertaling van hetzelfde nummer (Emozione), vertaald door Marco en zijn neef Remco.

Met het succes komen de aanvragen voor optredens en Jan Kannegieter richt een boekingskantoor op om Marco's belangen te behartigen. De single belandt in de top 5 van de hitlijsten en Marco's agenda puilt uit van de optredens. Hij trekt door het land, opent winkels, zingt op bedrijfsfeesten en in discotheken. In augustus verschijnt de langspeler 'Emozioni' met Italiaanstalig materiaal.

De platen-verkoop blijft echter tegenvallen en Marco wordt geadviseerd iets Nederlandstaligs te gaan doen. Dit advies slaat hij vooralsnog in de wind omdat hij geen hoge pet op heeft van het Nederlandstalig repertoire dat hij associeert met smart-lappen. Op aandringen van collega's, de platenmaatschappij en de fans verandert Borsato zijn imago van besnorde dandy naar vlotte jongen in spijkerbroek en trui om op de informele poptoer te kunnen zoals Eros Ramazotti en Zucchero.

Na een periode van heroriëntatie in 1993 laat Marco zijn gebit renoveren, zijn oren plattrekken en volgt hij bewegingsles om zijn podiumact te verlevendigen. Onderwijl werken Jan Tekstra, Han Kooreneef, Leo Driessen en het jonge componeertalent John Ewbank (bekend van Gordon’s 'Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn') aan nieuw Nederlandstalig repertoire dat voornamelijk bestaat uit bewerkingen van Italiaanse popnummers.

In 1994 verschijnt het nummer 'Dromen Zijn Bedrog' op single, een vrolijke meezinger op een house-achtig ritme. De single overtreft alle verwachtingen en verkoopt 350.000 exemplaren en bezorgt hem zelfs een plek in het Guinness Book of Records, aangezien het nummer maar liefst dertien weken op nummer 1 in de Top 40 staat.

De Nederlandstalige cd 'Marco' is inmiddels verschenen en de zanger begint aan zijn zegetocht als meest belangrijke exponent van de opgeleefde interesse in de Nederlandstalige amusementsmuziek.

Op 22 mei 1998 trouwt Marco met actrice "Leontine Ruiters" in het Italiaanse Venetië. Samen krijgen ze drie kinderen, zonen Luca en Senna, en dochter Jada.

In 2004 schrijft Marco Borsato opnieuw geschiedenis. Hij verkoopt binnen no time zeven Kuip-concerten uit. Hij neemt tevens als eerste artiest de baanbrekende stap om zijn nieuwe cd 'Zien' alleen op DVD uit te brengen. Van dat album komt ook de single 'Voorbij', een duet met zangeres Do en 'Voorbij' betekent de zevende nummer 1 hit voor Marco Borsato.

In 2006 geeft hij tien uitverkochte concerten in het Gelederdome te Arnhem. Deze 'Symphonica in Rosso' tour was in eerste instantie voor 4 concerten gepland. Marco wordt tijdens deze concerten begleidt door zijn vaste begleidingsband en een symphonisch orkest. De nummer 1 hitsingle 'Rood' is van het gelijknamige album afkomstig en stond maar liefst 55 weken op de eerste plaats.

Momenteel is Marco bezig met de film Wit licht, een Nederlandse film van Jean van de Velde, waarin Marco de hoofdrol voor zijn rekening neemt. De film wordt in Oeganda en Zuid-Afrika opgenomen. Naast deze film is er in de single met de naam Wit Licht uitgekomen.

Marco Borsato is ook ambassadeur voor War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken.

Trivia over Marco Borsato

Ten gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta bracht Borsato samen met Sita de single Lopen op het water uit.

1 februari 2002 was de dag van het Nationale Huwelijksfeest. In de Amsterdam ArenA brachten Borsato en Sita het nummer live ten gehore. De single stond vier weken op de eerste plaats in de Top 40.

Marco Borsato In het nieuws

Thekla Reuten (c) Arjo Frank

'Ik heb vooral vragen'

Groen ambassadrice Thekla Reuten is trots op de Green Film Making Competition

18-5-2012 “Spannend, die 'groene' premières, ook voor ons als jury”, zegt Thekla Reuten: “lukt het de filmmakers om echt nieuwe 'groene' oplossingen te vinden, of in ieder geval goeie alternatieven?”

Wit Licht toch niet naar Oscars

14-10-2009 De bewerking van Wit licht, The Silent Army wordt toch niet ingezonden voor de Oscars. Er is nu gekozen voor Oorlogswinter.

Ballonnen bij de opening van Cannes

Het internationale filmfestival in Cannes trekt alle aandacht naar zich toe

15-5-2009 Cannes is afgelopen woensdag van start gegaan. De twee eerste dagen trokken reeds veel aandacht.

Box Office Update - week 50/ 2008

Einde van de wereld op nummer één

16-12-2008 The Day the Earth Stood Still behaalt de eerste plaats in de box office. Wit Licht staat op de vierde en High School Musical 3 op de vijfde plaats.

Box Office Update - week 49/ 2008

Oorlogswinter behaalt Gouden Film

9-12-2008 Oorlogswinter is binnen negen dagen al door 100.000 mensen gezien en wordt daarom met een Gouden Film bekroond. In de box office staat Madagascar: Escape 2 Africa voor derde week op de eerste plaats. Twilight komt binnen op een vierde en Changeling op een zesde plaats.

Laatste filmnieuws

Marco Borsato Feiten

acteur
Geboren 21-12-1966
Marco Borsato wordt na het overschakelen van Italiaanse covers naar Nederlandstalige pop midden jaren negentig enorm populair en daarmee een opwaardering van het Nederlandse lied in werking zet.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

83 films in Rotterdam deze week

83 films in Rotterdam deze week83 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl