compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU

The Piano

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van The Piano

Harvey Keitel (George Baines)

Harvey Keitel (George Baines)

Delen op facebook
The Piano
Nederlandse première: 23-7-2020
Australië, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, 1993, 121 min,

Ada heeft sinds haar zesde heeft niet meer uit eigen wil gesproken. Als ze wordt uitgehuwelijkt aan Stewart krijgt ze te horen dat ze haar lievelingspiano op het strand moet achterlaten. Ze haalt buurman Baines over om de piano te halen. Stewart vraagt haar om pianolessen te geven aan Baines, maar weet niet dat deze haar op erotische wijze bespeelt.

The Piano trailer en bijzonderheden

Oscarwinnaar in 1994 voor de categorieën 'Beste Actrice', 'Beste Vrouwelijke Bijrol' en 'Beste Script'. Holly Hunter speelde in de film de meeste pianostukken zelf!

Trailer van The PianoBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Pianohttps://i1.ytimg.com/vi/Bb0EYXtM1lc/hqdefault.jpg2020-07-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jane Campion regisseerde ook Sweetie (1989) en An Angel at My Table (1990).

The Piano - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Piano in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Digitale restauratie van de winnaar van de Gouden Palm, drie Oscars en een Golden Globe onder supervisie van regisseur Jane Campion.

In dit grootse liefdesverhaal herwint een vrouw de zeggenschap over haar eigen leven. Met haar derde speelfilm werd Jane Campion de enige vrouwelijke regisseur die in Cannes de Gouden Palm won.De BBC Culture Poll verkoos The Piano tot beste film ooit gemaakt door een vrouwelijke filmmaker. The Piano won ook drie Oscars en een Golden Globe. Digitale restauratie onder supervisie van Jane Campion.

Productiemaatschappij: CIBY 2000, Jan Chapman Productions, New South Wales Film & Television Office (with the, The Australian Film Commission (with the assistanc

Cast & Regisseur

Harvey Keitel

George Baines
Sam Neill

Alisdair Stewart
Holly Hunter

Ada McGrath
Anna Paquin

Flora McGrath
Jane Campion

Regisseur