compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Harvey Keitel

Harvey Keitel

Harvey Keitel: films, nieuws

 

Biografie van Harvey Keitel

Harvey Keitel in The Painted Bird
Harvey Keitel in The Painted Bird
Harvey Keitel werd geboren in New York en groeide aldaar op. Nadat hij korte tijd rechtbankverslaggever was geweest, ontmoette hij regisseur Martin Scorsese waardoor hij ingang in de filmwereld vond.

Al in 1967 was hij voor het eerst in een film te zien, maar zijn doorbraak wachtte tot 1976 toen hij in Taxi Driver speelde naast Robert De Niro. Hij zou daarna een rol spelen in Apocalypse Now maar werd ontslagen. Deze tegenslag leidde ertoe dat hij een tijd lang slechts bijrollen kreeg.

In 1992 kwam Keitel volledig terug door zijn rol van 'Mr. White' in Reservoir Dogs van regisseur Quentin Tarantino. Dezelfde regisseur zou hem later nog een keer inzetten voor From Dusk Till Dawn.

In 2007 speelt Harvey Keitel opnieuw een grote rol in National Treasure: Book of Secrets met o.a. Nicolas Cage.

Trivia over Harvey Keitel

Oscar-genomineerd voor rol in Bugsy (1991).

Harvey Keitel In het nieuws

Youth recensie

'Genieten'

27-10-2015 Paolo Sorrentino trok met zijn La grande bellezza veel bezoekers naar de bioscoop. Weet hij met zijn nieuwe film Youth wederom indruk te maken? Lees nu de recensie.

Rachel Weisz en Harvey Keitel in nieuwe Sorrentino

5-5-2014 Rachel Weisz en Harvey Keitel gaan een rol spelen in de nieuwe film van Paolo Sorrentino. Sorrentino regisseerde eerder het succesvolle La grande bellezza. De nieuwe film, La Giovinezza, gaat over twee mannen van tachtig die besluiten hun resterende jaren samen door te brengen.

(c) 20th Century Fox

Interview met Wes Anderson

'Een film maken is mijn kans om een groep vrienden bij elkaar te krijgen'

10-3-2014 De films van Wes Anderson zijn stuk voor stuk herkenbaar als de zijne. Zijn personages zijn tragikomisch, zijn setaankleding is bont en zijn humor is droogkloterig. In zijn nieuwste, The Grand Budapest Hotel, laat hij Ralph Fiennes als hotelconciërge opdraven in een uitgesproken paars pak, terwijl hij Willem Dafoe achter hem aanstuurt als huurmoordenaar met boksbeugels aan zijn handen. Op de achtergrond rukken het fascisme en communisme ook nog op. BiosAgenda spreekt de regisseur in Amsterdam en vraagt hem naar de politieke insteek van die film, de samenwerking met zijn terugkerende groep acteurs en het geluk van Bill Murray.

Al Pacino start filmfestival Rome

Jong festival beleeft derde editie

22-10-2008 Het Festival Internazionale del Film di Roma is nog jong, maar telt al mee tussen de prestigieuze gevestigde filmfestivals van Venetië en Berlijn. Vanavond opent Al Pacino de derde editie met de vertoning van zijn film Chinese Coffee.

Laatste filmnieuws

Harvey Keitel Feiten

Harvey Keitel in The Piano
acteur, producent, stemacteur
Geboren 13-5-1939
Ontdekt door Martin Scorsese, speelde Keitel o.a. in Taxi Driver en later in Tarantinos "Resevoir Dogs". In 2007 speelt hij in National Treasure: Book of Secrets met o.a. Nicolas Cage.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

71 films in Eindhoven deze week

71 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 77 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl