compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

The Painted Bird

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 18 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van The Painted Bird

Petr Kotlar (A Boy)

Petr Kotlar (A Boy)

Delen op facebook
The Painted Bird
Nederlandse première: 15-10-2020
Slowakije, Tsjechië, Ukraïne, 2019, 169 min,

In The Painted Bird zwerft een Joodse jongetje ergens in Oost-Europa rond tijdens WOII. Hij krijgt steeds te maken met een fragmentarisch werelddeel vol eigenzinnige regels en bijgeloof. Dit tekent hem voor de periode na de oorlog.

Bekijk bij:

Cinemember

The Painted Bird trailer en bijzonderheden

De film won vele prijzen en maar liefst 9 Tsjechische Leeuwen in 2020. De film werd berucht tijdens het Filmfestival van Venitie 2019 toen veel mensen tijdens de premiere wegliepen.

Trailer van The Painted BirdBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Painted Birdhttps://i1.ytimg.com/vi/w0jFsvsvZJs/hqdefault.jpg2020-04-01
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Václav Marhoul maakte eerder Tobruk (2008).

Synopsis distributeur

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp. Ondertussen is hij getuige van het angstaanjagende geweld van de brute Russische en Duitse soldaten. Tegen het einde van de oorlog hebben de zware jaren hun sporen op de jongen achtergelaten en is hij voorgoed veranderd. Naar de geprezen bestseller van Jerzy Kosi?ski.

Productiemaatschappij: PubRes, Silver Screen, Ukrainian State Film Agency (supported by)