compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Lars Von Trier

Lars Von Trier

Lars Von Trier: films, nieuws

 

Biografie van Lars Von Trier

Lars von Trier is een Deens regisseur en oprichter van de Dogma95 beweging. Bekende titels van hem zijn Dogville en Antichrist.

Lars von Trier werd in 1956 in Kopenhagen geboren. Op zijn elfde begon hij zijn eigen films te maken. in 1979 ging hij naar de Deense Film School. Tijdens zijn opleiding maakte hij 'Nocturne' (1980) en 'Omage of Liberation' (1982). Beide films werden beloond met de prijs voor beste film op het filmfestival in Munich. Na zijn studie begon hij aan zijn 'Europa trilogie': The Element of Crime (1984), 'Epidemic' (1987) en 'Europe' (1991). Het derde deel won de juryprijs op het filmfestival in Cannes.

In 1992 richtte hij samen met filmproducent 'Peter Albaek Jensen' filmproductiebedrijf Zentropa Entertainment op. Von trier maakte The Kingdom (1994) en 'The Kingdom II' (1997) om geld op te halen voor zijn productiebedrijf. In 1995 ontwierp Von Trier samen met een aantal andere filmmakers de zogenaamde dogma films. De films worden gemaakt volgens speciale regels, waaronder alleen handmatig gebruik van de camera en op slechts een locatie filmen. Zijn eerste echte dogma films was The Idiots (1998). Met zijn dogmaconcept heeft hij veel filmmakers geinspireerd.

In 2000 regisseerde Von Trier de musical Dancer in the Dark met zangeres Bjork in de hoofdrol. De film won de Palme d'Or in Cannes. Vervolgens maakte hij Dogville: een bijzondere film omdat de film geen set bevat. De acteurs spelen de film op een leeg toneel waarop alleen krijttekeningen van huizen te zien zijn.

Sindsdien is Von Trier een van de grootste regisseurs ter wereld. Zijn stijl is echter niet voor iedereen weggelegd.

Trivia over Lars Von Trier

Lars von Trier lijdt aan veel angsten, waaronder vliegangst. Naar eigen zeggen is het vrij ernstig: "Basically, I'm afraid of everything in life, except filmmaking."

Bjork had zulke slechte ervaringen met Von Trier dat ze besloot nooit meer een film te maken.

Tijdens de screening van Antichrist in Cannes vielen er minstens vier mensen flauw door het geweld in de film.

Lars Von Trier In het nieuws

Uma Thurman in Lars von Trier film

7-3-2017 Lars Von Trier is bezig met zijn thriller The House That Jack Build en inmiddels is bekend geworden dat Uma Thurman ook in de film te zien zal zijn. De twee werkten eerder samen in Nymphomaniac.

Lars von Trier gaat TV-serie maken

2-9-2014 De Deense regisseur Lars Von Trier gaat een TV-serie regisseren. Voor de Deense zender DR, die eerder The Killing en The Bridge uitzond, gaat hij de serie The House That Jack Built ontwikkelen. De serie wordt in 2016 verwacht.

Shia LeBeouf in Nymphomaniac (c) Wild Bunch

Opmerkelijk gedrag Shia LaBeouf in Berlijn

10-2-2014 De film Nymphomaniac van Lars Von Trier wordt vertoond op het filmfestival van Berlijn. Hoofdrolspeler Shia LaBeouf is daar ook aanwezig en vertoont op z'n zachtst gezegd opmerkelijk gedrag.

Uma Thurman in nieuwe Lars Von Trier

10-10-2012 Uma Thurman is toegevoegd aan Nymphomaniac, de nieuwe film van Lars Von Trier. De film kent een grote allstar cast met onder andere Charlotte Gainsbourg en Shia LaBeouf.

Charlotte Gainsbourg uit de kleren in 'Nymphomaniac'

13-12-2011 Actrice en zangeres Charlotte Gainsbourg gaat waarschijnlijk alweer voor de derde keer in een film van regisseur Lars Von Trier spelen.

<  1234  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Lars Von Trier Feiten

acteur, camera, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 30-4-1956
Lars von Trier staat bekend om zijn werk als oprichter van de Dogma95 beweging. Hij maakte onder andere Dancer in the dark en Dogville.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Eindhoven deze week

66 films in Eindhoven deze week66 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl