compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Breaking the Waves

****1/2
Waardering: 4.3/5

Pitch

Streng-protestantse gemeenschap in het barre noorden van Schotland. Bess, een meisje dat af en toe met God praat, wordt verliefd op Jan die arbeider is op een booreiland. Ondanks de afkeuring van de dorpsgemeenschap trouwen ze toch. Het prille geluk wordt echter abrupt stopgezet wanneer Jan door een ongeluk volledig verlamd raakt. Het enige dat hem nu nog kan opwinden is zijn vrouw horen vertellen over erotische ervaringen met andere mannen. Bess offert zich op.
Delen op facebook
Breaking the Waves
Denemarken, 1996, 158 min,

bijzonderheden

Verfilmde parabel over onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze toewijding, over diep geloof en wonderen. Werd bij de première in Cannes een meesterwerk genoemd en kreeg de speciale juryprijs. Winnaar van diverse internationale filmprijzen, waaronder de European Film Award in de categorie 'beste film' (1997). De hyperbeweeglijke, bijna documentaire cameravoering van Robby Müller onderstreept zowel de turbulentie van het verhaal en biedt tegelijkertijd tegenwicht aan de excessieve emoties.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lars von Trier debuteerde met de speelfilm "Befrielsesbilleder" (1982). Hij regisseerde o.a. Europa (1991), The Element of Crime en "Epidemicook" (1988).

Recensies van Breaking the Waves

Breaking the Waves - Bioscopen, Tijden & Tickets

Breaking the Waves in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Breaking the Waves zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Ondanks de afkeuring van de strenge dorpsgemeenschap trouwen Bess en Jan toch. Hun prille geluk wordt stopgezet wanneer Jan door een ongeluk volledig verlamd raakt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Argus Film Produktie, Danish Film Institute, Dutch Film Fund

Cast & Regisseur