compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Europa

Europa

***1/20
Waardering: 3.8/5

Zentropa

drama, thriller

Pitch van Europa
1945. De jonge Amerikaan Leo Kessler krijgt een baan als conducteur in een nachttrein van de Duitse spoorwegonderneming Zentropa. Tijdens zijn reis komt hij in contact met de mooie Duitse Katharina Hartmann, de dochter van Zentropas directeur. Na het huwelijk tussen Leo en Katharina wordt hij opgenomen in haar familie en raakt de naieve en deugdzame Leo verstrikt in een web van intriges.
Delen op facebook
Europa
Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, 1991, 112 min,
bijzonderheden over Europa
Von Trier stak destijds niet onder stoelen of banken dat hij zich voor 'Europa' had laten inspireren door 'Amerika' van Franz Kafka.
De film is tot in het absurde gestileerd, met achtergrondprojecties en dubbele opnames, en is een duidelijke uiting van Von Triers fascinatie voor verval, vernieling en wanhoop.
Zijn latere filmproductiemaatschappij noemde hij naar de spoorwegonderneming uit dit laatste deel van de Europa trilogie: Zentropa.
Aanloop van Europa
Lars von Trier maakte ook o.a. Breaking the Waves (1996), Dancer in the Dark en Riget.
BioscoopAgenda van Europa

Europa in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Europa zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een naïeve jonge emigrant gaat naar Duitsland om daar onder de hoede van zijn oom te gaan werken bij de spoorwegen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen