compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dogville

Dogville

****1/2
Waardering: 4.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweld

drama, filmhuis, thriller

Pitch van Dogville
Dogville filmstill
Dogville filmstill
Delen op facebook
Dogville
Nederlandse première: 28-8-2003
Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden, 2003, 177 min,
De voortvluchtige Grace (Nicole Kidman) wordt in de jaren dertig opgenomen in een gesloten dorpsgemeenschap in de Rocky Mountains en wordt in ruil daarvoor uitgebuit en misbruikt. Maar Grace heeft een geheim, een gevaarlijk geheim. Dogville zal spijt krijgen dat zij ooit haar tanden heeft laten zien...
bijzonderheden
Genomineerd voor de Gouden Palm 2003. De film werd volledig gedraaid in een Zweedse filmstudio en leunt zwaar op Bertolt Brechts theorieën van het vervreemdingseffect. Het verhaal speelt zich af in een nagenoeg leeg toneeldecor, waar de huizen alleen maar als lijnen worden aangegeven op de vloer. 'Dogville' is de eerste film in een een USA-trilogie 'USA - Land of opportunities' die Von Trier wil maken met Nicole Kidman. De Oscar-winnares zette reeds haar handtekening voor de twee vervolgfilms. Winnaar van diverse internationale filmprijzen.
Aanloop
Lars von Trier maakte eerder ook The Element of Crime (1984), "Epidemic" (1988), Europa (1991), Breaking the Waves (1996), The Idiots (1998) en Dancer in the Dark (2000).
Recensies van Dogville
Dogville - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dogville in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.