compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Dogville

****1/2
Waardering: 4.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Dogville

Dogville filmstill

Dogville filmstill

Delen op facebook
Dogville
Nederlandse première: 28-8-2003
Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden, 2003, 177 min,

De voortvluchtige Grace (Nicole Kidman) wordt in de jaren dertig opgenomen in een gesloten dorpsgemeenschap in de Rocky Mountains en wordt in ruil daarvoor uitgebuit en misbruikt. Maar Grace heeft een geheim, een gevaarlijk geheim. Dogville zal spijt krijgen dat zij ooit haar tanden heeft laten zien...

bijzonderheden

Genomineerd voor de Gouden Palm 2003. De film werd volledig gedraaid in een Zweedse filmstudio en leunt zwaar op Bertolt Brechts theorieën van het vervreemdingseffect. Het verhaal speelt zich af in een nagenoeg leeg toneeldecor, waar de huizen alleen maar als lijnen worden aangegeven op de vloer. 'Dogville' is de eerste film in een een USA-trilogie 'USA - Land of opportunities' die Von Trier wil maken met Nicole Kidman. De Oscar-winnares zette reeds haar handtekening voor de twee vervolgfilms. Winnaar van diverse internationale filmprijzen.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Lars von Trier maakte eerder ook The Element of Crime (1984), "Epidemic" (1988), Europa (1991), Breaking the Waves (1996), The Idiots (1998) en Dancer in the Dark (2000).

Recensies van Dogville

Dogville - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dogville in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: 4 1/2, Det Danske Filminstitut

Cast & Regisseur

Nicole Kidman

Grace Margaret Mulligan
Paul Bettany

Tom Edison
James Caan

The Big Man
Lauren Bacall

Ma Ginger