compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nicole Kidman: films, nieuws

 

Biografie van Nicole Kidman

Oscar Novak, Ethan Hawke en Nicole Kidman in The Northman
Oscar Novak, Ethan Hawke en Nicole Kidman in The Northman
Nicole Mary Kidman wordt op 20 juni 1969 tussen de kokosnoten in Honolulu, Hawai, op de wereld gezet. Haar Australische ouders Anthony en Janelle hebben zich daar gevestigd omdat vader Kidman op het eiland een onderzoek naar borstkanker leidt.

Als vlak na Nicole ook hun tweede dochter zich aandient, verhuist het gezin naar Washington. Als Nicole vier jaar is, keert de familie terug naar Australie zodat Nicole daar naar school kan. Nicole's eerste grote liefde is het ballet, ze staat al op driejarige leeftijd in een tutu rond te springen. Mime en toneel volgden snel. Haar eerste rol haalt ze op achtjarige leeftijd binnen, ze mag een bloedend schaap spelen in een kerstvoorstelling op de lagere school.

Op zestienjarige leeftijd verlaat zij de schoolbanken om zich volledig op het acteren te richten. Ze verovert eerst het publiek 'down under' met haar rol in de daar nog steeds elk jaar terugkerende kerstfilm "Bush Christmas"(1983). Na wat rolletjes in Australische producties en series, wordt de overstap gemaakt naar het Amerikaanse publiek met de thriller Dead Calm.

Nicole ontmoet Tom Cruise op de set van Days of Thunder en na een korte relatie trouwt het stel in 1990. Nicole doet hard haar best en speelt in de ene film na de andere, echter de critici en de bioscoopgangers zijn nog niet echt onder de indruk van de roodharige Nicole. In 1995 komt de beloning met een Golden Globe voor haar rol in To Die For en de goede kritieken voor de rol van Catwoman in Batman Forever. In 2001 gaat er een schok door Hollywood wanneer bekend wordt gemaakt dat Cruise en Kidman, inmiddels de ouders van twee geadopteerde kinderen, gaan scheiden.

Gek genoeg is dit voor Nicole het startsein om geniale acteerprestaties te gaan leveren. Wat te denken van de onvergetelijke rol in "Moulin Rouge"(2001) en The Hours(2002), Critici en filmliefhebbers zitten met open mond naar de prestaties van de actrice te kijken. En, goed nieuws, want er staan weer heel wat films op stapel!

Op 7 januari 2008 maakten Nicole Kidman en echtgenoot Keith Urban bekend dat Nicole een baby verwachtte. Dochter Sunday Rose werd op 7 juli 2008 geboren.

Nicole Kidman In het nieuws

Christian Bale als vicepresident Dick Cheney in Vice

Vice grootste kanshebber op Golden Globe

7-12-2018 De nominaties voor de Golden Globes in 2019 zijn bekend. Vice is met zes nominaties de grootste kanshebber op een award. De Belgische film Girl heeft ook een nominatie op zijn naam staan. Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen maakt ook kans op een prijs.

Beeld uit 'Aquaman' (c) 2018

Allereerste trailer film Aquaman (video)

25-7-2018 Op de Amerikaanse stripboekenbeurs Comic-Con is de allereerste trailer van de nieuwe DC-superheldenverfilming Aquaman gelanceerd. De regie is van James Wan. Onder meer met Willem Dafoe en Nicole Kidman. Jason Momoa speelt Aquaman in deze allereerste Aquaman-speelfilm.

Matteo van der Grijn in 'Gek van geluk'.

Matteo van der Grijn maakt Hollywood-debuut

2-2-2018 De Nederlandse acteur Matteo van der Grijn maakt zijn internationale debuut in de Amerikaanse film The Goldfinch. Hij speelt de rol van Gyuri. The Goldfinch is gebaseerd op het boek 'Het Puttertje', waar de Amerikaanse schrijfster Donna Tartt in 2014 de Pulitzerprijs voor won.

Wie wint de Oscar 2017?

25-2-2017 Het leukste van de Oscars is om ze te voorspellen om er vervolgens achter te komen dat je er volkomen naast zit! BiosAgenda doet ook een poging.

Genomineerden Oscars 2017 bekend

24-1-2017 Zojuist zijn de genomineerden van the Acacdemy Awards bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. Vooral La La Land kreeg veel nominaties: 14 stuks om precies te zijn.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Nicole Kidman Feiten

Nicole Kidman in Bombshell
acteur, producent, stemacteur
Geboren 20-6-1969
Nicole Kidman is een actrice uit Australie en ook bekend als ex van Tom Cruise. Na hun scheiding levert Nicole geniale acteerprestaties.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Den Haag deze week

82 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 134 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl