compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Goldfinch

The Goldfinch

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama

Pitch van The Goldfinch
Ansel Elgort (Theodore Decker)
Ansel Elgort (Theodore Decker)
Delen op facebook
The Goldfinch
Nederlandse première: 10-10-2019
Verenigde Staten, 2019, 150 min,
Het leven van Theo Decker staat ineens op zijn kop wanneer zijn moeder overlijdt in een terroristische aanslag in het Metropolitan Museum of Art. Verward in het puin van de tragedie, steelt hij een onbetaalbaar kunstwerk dat bekend staat als The Goldfinch (het Puttertje).
trailer en bijzonderheden over The Goldfinch
Gebaseerd op de Pulitzer Prize winnende roman van Donna Tartt, welke 30 weken in de lijst best verkopende boeken stond. Het puttertje is een schilderij van de Nederlandse schilder Carel Fabritius uit 1654. Het is 33,5 bij 22,8 centimeter, olieverf op paneel en behoort sinds 1896 tot de collectie van het Mauritshuis in Den Haag.
Aanloop van The Goldfinch
Regisseur Sarah Paulson gebruikte eerder het Metropolitan Museum of Art als decor in Ocean's 8 (2018).
BioscoopAgenda van The Goldfinch

The Goldfinch in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Theodore “Theo” Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.