compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.: films, nieuws

 

Biografie van Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. in Oppenheimer
Robert Downey Jr. in Oppenheimer
Robert Downey Jr. is de zoon van een filmmaker en groeide op in New York. Als vijfjarige verscheen hij via zijn vader al in zijn eerste film "Pound". Zijn eerste grotere filmrol kreeg hij in 1987 in "The Pick-up Artist".

Voor zijn rol als "Charlie Chaplin" in de film Chaplin (1992) werd hij in 1992 genomineerd voor een Oscar. Twee jaar later werd hij voor zijn rol in Short Cuts beloond met een Golden Globe.

Andere bekende films waarin Downey Jr. verscheen waren o.a. Kiss Kiss, Bang Bang (2005), A Scanner Darkly, (2006, met Keanu Reeves), Zodiac (2006) en Lucky You (2007, met Eric Bana en Drew Barrymore).

Robert Downey Jr. is tevens bekend als acteur in de serie "Ally McBeal" en als muzikant die in 2004 zijn eerste album uitbracht.

Trivia over Robert Downey Jr.

Oppenheimer trailer
Robert Downey Jr. kwam in zijn leven verschillende keren in aanraking met politie en justitie als gevolg van drugsgebruik en geweldplegingen waarvoor hij in de gevangenis belandde.

Robert Downey Jr. In het nieuws

Beeld uit Avengers: Infinity Wars (c) 2018

Recordopbrengst openingsweekend Avengers

In Nederland brengt film bijna 2 miljoen op

30-4-2018 De nieuwe superheldenfilm Avengers: Infinity War heeft dit weekend het record gebroken voor de allerhoogste opbrengst tijdens een openingsweekend. De film bracht wereldwijd meer dan 630 miljoen dollar op, waarvan bijna 2 miljoen in Nederland.

Robert Downey Jr. als Tony Stark

Robert Downey Jr. in Spider-Man: Homecoming

22-4-2016 Robert Downey Jr. zal te zien zijn als Iron Man/Tony Stark in de nieuwe Spider-Man film.

TV-tip: Kiss Kiss, Bang Bang, 20:30 op SBS 9

17-6-2015 Een moordmysterie brengt een detective, een middelmatige actrice en een als acteur vermomde dief bijeen. Met Robert Downey Jr. en Val Kilmer.

Martin Freeman in Captain America: Civil War

6-5-2015 De cast van Captain America: Civil War was al behoorlijk groot en nu is ook Martin Freeman (The Hobbit) toegevoegd aan de line-up. Het is nog niet bekend welke rol de acteur gaat spelen. Hij zal in elk geval naast Chris Evans, Robert Downey Jr. en Elizabeth Olsen te zien zijn. Captain America: Civil War wordt geregisseerd door Anthony en Joe Russo en verschijnt in mei 2016 in de bioscoop.

Marvel's Avengers: Age Of Ultron<br />
<br />
Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlett Johansson)<br />
<br />
Ph: Jay Maidment<br />
<br />
©Marvel 2015

Speelweek 17: nu in de bioscoop

22-4-2015 We hebben een hele mooie speelweek voor ons deze week! Er komen negen nieuwe films uit en er zit heel veel moois tussen. De film van de week is Avengers: Age of Ultron.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Robert Downey Jr. Feiten

Robert Downey Jr. in Avengers: Infinity War
acteur, musicus, producent
Geboren 4-4-1965
Robert Downey Jr. groeide op in New York als zoon van een filmmaker. Hij werd bekend door films als Chaplin (1992) en Short Cuts. Naast filmacteur speelde hij in de serie "Ally McBeal" en bracht hij een album uit als muzikant.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

83 films in Rotterdam deze week

83 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 130 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl