compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.: films, nieuws

 

Biografie van Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. in Oppenheimer
Robert Downey Jr. in Oppenheimer
Robert Downey Jr. is de zoon van een filmmaker en groeide op in New York. Als vijfjarige verscheen hij via zijn vader al in zijn eerste film "Pound". Zijn eerste grotere filmrol kreeg hij in 1987 in "The Pick-up Artist".

Voor zijn rol als "Charlie Chaplin" in de film Chaplin (1992) werd hij in 1992 genomineerd voor een Oscar. Twee jaar later werd hij voor zijn rol in Short Cuts beloond met een Golden Globe.

Andere bekende films waarin Downey Jr. verscheen waren o.a. Kiss Kiss, Bang Bang (2005), A Scanner Darkly, (2006, met Keanu Reeves), Zodiac (2006) en Lucky You (2007, met Eric Bana en Drew Barrymore).

Robert Downey Jr. is tevens bekend als acteur in de serie "Ally McBeal" en als muzikant die in 2004 zijn eerste album uitbracht.

Trivia over Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. kwam in zijn leven verschillende keren in aanraking met politie en justitie als gevolg van drugsgebruik en geweldplegingen waarvoor hij in de gevangenis belandde.

Robert Downey Jr. In het nieuws

Oscar voor Nederlandse cameraman Oppenheimer

Oppenheimer wint 7 Oscars

11-3-2024 De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema maakt de verwachtingen waar en verzilvert de Oscar-nominatie vannacht tijdens het gala van THE 96TH ACADEMY AWARDS 2024. Oppenheimer verzilvert in totaal 8 beeldjes en 4 voor Poor Things.

Oppenheimer wint de beste Baftas

Ook Poor Things en Zone of Interest zegevieren

18-2-2024 Oppenheimer, de film van Christopher Nolan, wint meerdere prijzen, ook de Nederlandse cameraman viel in de prijzen, terwijl Emma Stone wordt uitgeroepen tot beste actrice – en The Zone of Interest verrast met drie prijzen.

Deel poster Oppenheimer (c) 2023 Universal Pictures International

‘Oppenheimer’ leidt Oscar-nominaties in 2024

De 96e Academy Awards

26-1-2024 Het historische drama Oppenheimer van Christopher Nolan over de vader van de atoombom voert de lijst aan met 13 nominaties. De sciencefiction-fantasiekomedie ‘Poor Things’ van Yorgos Lanthimos de meest geduchte uitdager met 11 nominaties.

Beeld uit Avengers: Infinity Wars (c) 2018

Recordopbrengst openingsweekend Avengers

In Nederland brengt film bijna 2 miljoen op

30-4-2018 De nieuwe superheldenfilm Avengers: Infinity War heeft dit weekend het record gebroken voor de allerhoogste opbrengst tijdens een openingsweekend. De film bracht wereldwijd meer dan 630 miljoen dollar op, waarvan bijna 2 miljoen in Nederland.

Robert Downey Jr. als Tony Stark

Robert Downey Jr. in Spider-Man: Homecoming

Array

22-4-2016 Robert Downey Jr. zal te zien zijn als Iron Man/Tony Stark in de nieuwe Spider-Man film.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Robert Downey Jr. Feiten

Robert Downey Jr. in Avengers: Infinity War
acteur, musicus, producent
Geboren 4-4-1965
Robert Downey Jr. groeide op in New York als zoon van een filmmaker. Hij werd bekend door films als Chaplin (1992) en Short Cuts. Naast filmacteur speelde hij in de serie "Ally McBeal" en bracht hij een album uit als muzikant.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

73 films in Den Haag deze week

73 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl