compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Keanu Reeves

Keanu Reeves

Keanu Reeves: films, nieuws

 

Biografie van Keanu Reeves

Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss in The Matrix
Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss in The Matrix
Keanu Reeves werd geboren in Beirut, Libanon, in 1964. Zijn moeder was een showgirl en zijn vader een geoloog. Hij verhuisde met zijn moeder en zus naar new York na de scheiding tussen zijn ouders. Zijn moeder hertrouwde meerdere keren en Keanu zag zijn biologische vader nooit meer terug.

Keanu heeft zijn school niet afgemaakt om een acteercarrière te beginnen. In Hollywood werd hij opgemerkt door zijn rol in het donkere puberdrama River's Edge. Zijn eerste echte succes was als nurd Ted in Bill & Ted's Excellent Adventure. Deze rare tijdreis film werd een cultureel fenomeen. Reeves probeerde de reputatie van nerd van zich af te schudden door in de films My Own Private Idaho en Much Ado About Nothing te spelen.

In 1994 werd hij een actie ster door zijn rol in Speed. Een paar jaar later, in 1999, kreeg hij de rol van Neo in de met veel prijzen beloonde actiefilm The Matrix.

Hij laat niet veel over zijn persoonlijke leven los en beschouwt zichzelf als 'just a regular guy' met een motor die af en toe in een film verschijnt.

Trivia over Keanu Reeves

Keanu Reeves houdt van stijldansen.

'Keanu' is een afleiding van 'Keaweaheulu', dat 'koele wind over de bergen' betekent in het Hawaiaans.

Reeves houdt van ijshockeyen, op school was hij als keeper erg goed.

Keanu Reeves In het nieuws

Mogelijk nieuwe Matrix film

15-3-2017 In de studio van Warner Bros wordt momenteel onderzocht of het mogelijk is om een nieuwe The Matrix film te maken. Volgens de filmwebsite Deadline is er sprake van een reboot.

Speelweek 36: nu in de bioscoop

2-9-2015 Een nieuwe maand, een nieuwe lading films! Iedere week zet BiosAgenda de nieuwste films op een rij. Er komen zeven nieuwe films uit en de film van de week is Straight Outta Compton.

Reeves en Hendricks in nieuwe Winding Refn

6-2-2015 Nicolas Winding Refn, bekend van de film Drive, heeft castleden van zijn nieuwe film Neon Bible bekend gemaakt. Keanu Reeves en Christina Hendricks zullen in de film te zien zijn die zich net als Drive afspeelt in LA.

Nieuwe Razzie Award in het leven geroepen

14-1-2015 De nominaties voor The Razzies van 2014 zijn naar buiten gebracht. Eerder cirkelde de gelekte lijst al rond op internet, nu is hij opgeschoond en compleet. Op de lijst is er ook een nieuwe categorie te zien, genaamd 'The Razzie Redeemer Award'.

Jennifer Lawrence in The Hunger Games (c) Independent Film

Speelweek 47: nieuw in de bioscoop

19-11-2014 De winter komt eraan en dat betekent dat er elke week meer films uit zullen gaan komen. Deze week zijn het er negen en de film van de week is de kraker The Hunger Games: Mockingjay - Part 1.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Keanu Reeves Feiten

Keanu Reeves in Henry's Crime
acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 2-9-1964
Keanu Reeves werd geboren in Beirut en koos zelf voor een acteercarrière toen hij nog op school zat. Echt bekend werd hij door zijn rollen in Speed en The Matrix.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+