compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > John Wick lijkt kaskraker te worden

John Wick lijkt kaskraker te worden

Nieuwe Keanu Reeves- film krijgt opvallend goede recensies

24-10-2014 Het lijkt er op dat Keanu Reeves het weer voor elkaar krijgt om in een hit-film te spelen. De recensies voor zijn nieuwste film 'John Wick' zijn beter dan verwacht voor zo'n soort genrefilm en 'the word of mouth' is dat het een nerd classic wordt.

Delen op facebook
Keanu Reeves als 'John Wick' © 2014 - Summit Entertainment

Keanu Reeves als 'John Wick' © 2014 - Summit Entertainment

Keanu Reeves verkreeg eerder al cult-status met The Matrix, maar eerder ook al met de nerd-classic Johnny Mnemonic en later met de geek-cult-film Constantine, dus een nieuwe film van hem laat alle nerds opletten. En vanavond gaat in de VS zijn nieuwste film John Wick in première en de voortekenen zijn goed, tijdens het filmfestival Fantastic Fest moesten er extra voorstellingen worden ingelast want iedereen die het gezien had was enthousiast.

Reeves' A-ster-reputatie kreeg een knauw door zijn regiedebuut "Man of Tai Chi" dat slechte recensies kreeg en eigenlijk geflopt is ondanks Reeves' duidelijke liefde en ervaring voor het onderwerp en het genre.

Dat hij weer een actieheld speelt, roept bij voorbaat al om smalende recensies, maar 'The New York Times" is lovend over deze actiefilm. De New York Daily News hoopt nu al op een deel 2 en The Hollywood Reporter deelt de twee debuterende regisseurs Chad Stahelski en David Leitch meteen al in de categorie John Woo.

De twee regisseurs zijn oude bekenden van Reeves, zij hebben de choreografie van The Matrix indertijd voor hun rekening genomen en Stahelski was zelfs stuntdubbel voor Reeves (in The Matrix en Constantine). De meeste recensies zijn blij met de terugkeer van Reeves tot de genre en zijn blij met hoe kundig de actiescènes in beeld zijn gebracht.

Wij moeten nog een maand wachten voor de première van John Wick in Nederland.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.