compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jennifer Connelly

Jennifer Connelly

Jennifer Connelly: films, nieuws

 
Biografie van Jennifer Connelly
Jennifer Connelly in Alita: Battle Angel
Jennifer Connelly in Alita: Battle Angel
Jennifer Connelly werd in 1970 in New York geboren. Via een vriend van haar vader belandde ze op haar tiende in de modellenwereld. Ze begon in kranten en tijdschriften en verscheen al snel ook in televisie reclames. Hierdoor rolde ze vanzelf de filmwereld binnen en speelde ze haar eerste rol op haar elfde in Once Upon a Time in America (1984) van Sergio Leone.

Connelly werd een cult ster door haar rol in de fantasiefilm Labyrinth (1986). Het was geen groot box office succes, maar veroorzaakte wel een grote cult hype. Ze werd een 'sexpot' door haar voluptueuze verschijningen in The Hot Spot en 'Career Opportunities'.

In de jaren negentig speelde Connelly in kleinere films als 'Inventing the Abbotts' en 'Walking the Dead'. In 2000 brak ze door met Requiem for a Dream, waarin ze een heroïne verslaafde speelde. De film vestigde haar positie als serieuze actrice. Daarop speelde ze in A Beautiful Mind, aan de zijde van Russell Crowe. Er volgden meer successen, waaronder Little Children (2006), Blood Diamond (2006) en Reservation Road (2007).
Trivia over Jennifer Connelly
Jennifer Connelly is getrouwd met acteur Paul Bettany, samen hebben ze een zoon. Ze heeft ook nog een zoon uit een eerdere relatie met fotograaf David Dougan.

Op latere leeftijd is Connelly nog Engels gaan studeren aan Yale en Stanford.

Ze spreekt vloeiend Frans en Italiaans.
Jennifer Connelly In het nieuws
Jennifer Connolly

Jennifer Connelly in Noah film

17-4-2012 Jennifer Connelly gaat een rol spelen in de film Noah van Darren Aronofsky. De twee werkten al eerder samen in Requiem for a Dream.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Jennifer Connelly Feiten
Jennifer Connelly© RCV Film Distribution
acteur, stemacteur
Geboren 12-12-1970
Jennifer Connelly begon op haar tiende met modellenwerk en verscheen op haar elfde in haar eerste film. Ze brak door met Requiem for a Dream in 2000.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
80 films in Nijmegen deze week
80 films in Nijmegen deze weekVandaag wordt er in Nijmegen maar liefst 92 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl