compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss: films, nieuws

 

Biografie van Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss en Keanu Reeves in The Matrix Resurrections
Carrie-Anne Moss en Keanu Reeves in The Matrix Resurrections
Carrie-Anne Moss deed op haar elfde aan kinder musical theater. In haar laatste jaar van de middelbare school tourde Moss door Europa met het koor van de school. Na de middelbare school ging zij naar de toneelacademie en ten tijde van de jaren '80 streefde Moss een carrière als model na. Toen zij voor een opdracht in Spanje was, werd Moss gevraag voor een rol in de drama serie 'Dark Justice'; dit was haar eerste tv-optreden.

Moss' grote doorbraak kwam toen zij gekozen werd om de in latex gehulde hacker Trinity te spelen in de kaskraker The Matrix; waarin zij samenwerkte met Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Hugo Weaving. Vervolgens verscheen zij ook in het tweede en derde deel van de film - The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions - en werkte zij mee aan videospellen en geanimeerde spin-offs van de film.

Andere bekende films waar Moss na The Matrix aan meewerkte zijn: Christopher Nolan's Memento, de sciencefictionfilm Red Planet en Lasse Hallstrom's Chocolat met Juliette Binoche, Alfred Molina en Judi Dench. In 2007 verschijnt Moss in de thriller Disturbia en in het filmdrama "Normal".

Trivia over Carrie-Anne Moss

Moss' beste vriendin is actrice Maria Bello (Lil in Coyote Ugly); Bello is tevens de peetmoeder van haar eerste zoon.

Carrie-Anne Moss In het nieuws

Mogelijk nieuwe Matrix film

15-3-2017 In de studio van Warner Bros wordt momenteel onderzocht of het mogelijk is om een nieuwe The Matrix film te maken. Volgens de filmwebsite Deadline is er sprake van een reboot.

Laatste filmnieuws

Carrie-Anne Moss Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 21-8-1967
Carrie-Anne Moss' grote doorbraak kwam toen zij gekozen werd om de in latex gehulde hacker Trinity te spelen in de kaskraker The Matrix. Andere bekende films waar Moss aan meewerkte zijn: Memento, Red Planet en Chocolat.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

67 films in Utrecht deze week

67 films in Utrecht deze week67 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl