compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Alan Rickman

Alan Rickman

Alan Rickman: films, nieuws

 
Biografie van Alan Rickman
Alan Rickman in Eye in the Sky
Alan Rickman in Eye in the Sky
Alan Rickman werd geboren in Wales. Hij studeerde kunst om grafisch ontwerper te worden maar kreeg een beurs om naar de Royal Academy of Dramatic Art te gaan. Deze opleiding gaf hem de kans om in verschillende toneelstukken, televisie-series en kleine films te spelen.

In 1988 kwam de carrière van Rickman in een stroomversnelling terecht nadat hij was gecast voor de rol van 'Hans Gruber' in Die Hard. Vanaf dit optreden speelde hij o.a. in Robin Hood: Prince of Thieves (1991), Sense and Sensibility (1995) en won een Golden Globe-award voor zijn rol in de TV-film "Rasputin" (1997).

Door zijn rol als 'Severus Snape' in de verfilmingen van J.K. Rowlings Harry Potter-boeken verwierf Rickman extra bekendheid.
Trivia over Alan Rickman
Zijn vader overleed toen hij slechts acht jaar oud was.
Alan Rickman In het nieuws

Alan Rickman overleden

14-1-2016 De Britse acteur Alan Rickman is overleden. De acteur die 69 werd, is overleden aan de gevolgen van kanker. Rickman maakte grote indruk met rollen als Hans Gruber en Severus Snape.

_D3S3421.NEF

'Komt niet uit de verf'

18-6-2015 Met zijn tweede regieklus weet acteur Alan Rickman met The King's Gardens de plank flink mis te slaan. De film, die in andere landen A Little Chaos heet, heeft alle ingrediënten voor een goed kostuumdrama, maar echt spannend wil het niet worden.

Alan Rickman komt naar Nederland

8-5-2015 Acteur Alan Rickman komt naar Nederland. Op 27 mei zal hij een speciale voorvertoning van The King's Gardens bijwonen, een film over Lodewijk XIV die hij zelf heeft geregisseerd.

Laatste filmnieuws
Alan Rickman Feiten
Alan Rickman in Snow Cake© (c) 2006 IFC Films
acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 21-2-1946, overleden 14-1-2016
Alan Rickman werd bekend door zijn rol in Die Hard (1988). Daarna speelde hij o.a. in Love Actually en diverse Harry Potter-films.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
129 films in Amsterdam deze week
129 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 345 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl