compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Christopher Nolan

Christopher Nolan

Christopher Nolan: films, nieuws

 

Biografie van Christopher Nolan

Christopher Nolan is in 1970 in Londen geboren. Hij bracht zowel in Londen als in Chicago zijn jeugd door. Op zijn achtste begon hij met filmen en hij maakte als kind al korte films met regisseur en producer Roko Belic. Hij studeerde Engelse literatuur en maakte op de universiteit ook enkele korte films.

In 1996 regisseerde Nolan zijn eerste grote film, Following. Vanwege het succes van deze film bood Newmarket Films hem het script voor Memento aan. Memento (2000) werd een cult-klassieker en werd genomineerd voor de Golden Globe en de Academy Award voor beste script. De film was gebaseerd op het korte verhaal 'Memento Mori' van Christophers broer, Jonathan Nolan. Hierop volgde Insomnia (2002), een Amerikaanse remake van de gelijknamige Noorse film uit 1997. De film werd goed ontvangen. In 2005 maakte hij zijn eerste blockbuster met Batman Begins, met Christian Bale in de hoofdrol.

In 2006 regisseerde Nolan de verfilming van een roman van Christopher Priest, The Prestige. In de film speelden Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson en David Bowie. Hij werkte voor deze film samen met zijn broer en vrouw. Daarop volgde het grote succes van The Dark Knight, het vervolg op Batman Begins. De film uit 2008 castte Heath Ledger als de joker en opnieuw Christian Bale als batman. Voor de film werkte hij weer samen met zijn broer.

In 2010 ging hij werken met Leonard DiCaprio voor de film Inception. In 2014 maakte hij de science fiction-film Interstellar, waarvan hij het script samen met zijn broer Jonathan schreef.

Trivia over Christopher Nolan

Oppenheimer trailer
Christopher Nolan heeft het Amerikaanse en het Engelse burgerschap.

Nolan is een grote James Bond-fan. Zijn favoriete Bondfilm is On Her Majesty's Secret Service.

Hij is ook een grote fan van regisseur Stanley Kubrick.

Christopher Nolan In het nieuws

Oppenheimer wint de beste Baftas

Ook Poor Things en Zone of Interest zegevieren

18-2-2024 Oppenheimer, de film van Christopher Nolan, wint meerdere prijzen, ook de Nederlandse cameraman viel in de prijzen, terwijl Emma Stone wordt uitgeroepen tot beste actrice – en The Zone of Interest verrast met drie prijzen.

Still uit TENET (c) 2020 Warner BrosEntertainment | Foto: Melinda Sue Gordon

Vue draait 26-08 enkel de film TENET

30-7-2020 Bioscoopketen Vue draait voor het eerst in de geschiedenis op woensdag 26 augustus de hele avond alleen de film Tenet. In alle 20 vestigingen draait de langverwachte actie-thriller van Christopher Nolan. Kaarten vanaf a.s. maandag te koop.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC

Recensie Dunkirk

'Verplichte film voor filmliefhebbers'

21-7-2017 Filmliefhebbers kijken er al tijden naar uit: Dunkirk, de nieuwste film van Christopher Nolan (The Dark Knight, Memento, Interstellar). We kunnen de film nu eindelijk aanschouwen.

Christopher Nolan

Nieuwe Nolan wordt deels gefilmd in Nederland

31-5-2016 De nieuwe film van Christopher Nolan (Inception, Interstellar) wordt opgenomen in Nederland. In Flevoland om precies te zijn.

<  123456  >
Laatste filmnieuws

Christopher Nolan Feiten

acteur, camera, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 30-7-1970
Christopher Nolan is een veelzijdig filmmaker die zijn weg vindt met ingewikkelde films als Memento en grote box office successen als The Dark Knight.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

86 films in Groningen deze week

86 films in Groningen deze week86 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl