compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 21-5 t/m 27-5
Film van de week!
MENU

Tenet

Pitch van Tenet

Delen op facebook
Tenet
Nederlandse première: 16-7-2020
Groot-Brittannië, Verenigde Staten, 2020,

Een soldaat moet een aparte test doorstaan, het blijkt dat hij gerecruteerd wordt door een geheime dienst. Hij blijkt ineens enkele minuten in de toekomst te kunnen kijken wat hem een ander soort spion maakt die de opdracht krijgt om de dreigende WOIII te voorkomen.

Tenet trailer en bijzonderheden

Met een begroting van $205 miljoen wordt dit het duurste filmproject van Christopher Nolan tot nu toe.

Trailer van TenetBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tenethttps://i1.ytimg.com/vi/L3pk_TBkihU/hqdefault.jpg2019-12-26
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Christopher Nolan is een filmregisseur die veel klassiek geworden filmtitels op zijn naam heeft staan waarvan een groot deel zich in iemands hoofd afspelen en een donkere ster over de hele film hangt, zoals Memento (2000), Insomnia (2002), "Batman Begins" (2005) en Inception (2010).
John David Washington treedt in voetsporen van zijn vader Denzel Washington als een leading man en hij was eerder te zien in The Book of Eli (2010), "Love Beats Rhymes" (2017) en BlacKkKlansman (2018).
De elegante actrice Elizabeth Debicki was eerder te zien in The Great Gatsby (2013), The Man from U.N.C.L.E. (2015) en Widows (2018).
Cameraman Hoyte Van Hoytema is een cameraman die met elke film dat hij schiet meer fans krijgt zo hoort zijn werk bij "Tinker Tailor Soldier Spy" (2011), Her (2013), Interstellar (2014), Spectre (2015), Dunkirk (2017) en Ad Astra (2019) inmiddels tot de beeldcanon van Hollywood.

Tenet - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tenet in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Christopher Nolan’s Tenet is een epische actiefilm die zich afspeelt in de wereld van de internationale spionage. Regisseur Nolan is zelf verantwoordelijk voor het scenario en maakte bij de opnames gebruik van een combinatie van IMAX®- en 70mm-film. Tenet is in zeven landen op locatie gedraaid. De internationale cast bestaat naast hoofdrolspeler John David Washington uit Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine en Kenneth Branagh. De film wordt geproduceerd door Emma Thomas en Christopher Nolan. Uitvoerend producent is Thomas Hayslip. Nolan’s creatieve team bestaat uit director of photography Hoyte van Hoytema, production designer Nathan Crowley, editor Jennifer Lame, kostuumontwerper Jeffrey Kurland en visual effects supervisor Andrew Jackson. De muziek wordt gecomponeerd door Ludwig Göransson.

Productiemaatschappij: Syncopy, Warner Bros. Pictures

Nieuws over Tenet