compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Tenet

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Tenet

Delen op facebook
Tenet
Nederlandse première: 27-8-2020
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2020, 150 min,

Een soldaat moet een aparte test doorstaan, het blijkt dat hij gerecruteerd wordt door een geheime dienst. Hij blijkt ineens enkele minuten in de toekomst te kunnen kijken wat hem een ander soort spion maakt die de opdracht krijgt om de dreigende WOIII te voorkomen.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Tenet trailer en bijzonderheden

Met een begroting van $205 miljoen wordt dit het duurste filmproject van Christopher Nolan tot nu toe.
De film is vanwege de corona-pandemie meerdere keren uitgesteld van de oorspronkelijke release-datum. De film ging ook wereldwijd in premire en twee weken later pas in de VS, omdat daar niet genoeg bioscopen open waren.

Trailer van TenetBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Tenethttps://i1.ytimg.com/vi/AoKXuAmyhX4/hqdefault.jpg2020-07-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Christopher Nolan is een filmregisseur die veel klassiek geworden filmtitels op zijn naam heeft staan waarvan een groot deel zich in iemands hoofd afspelen en een donkere ster over de hele film hangt, zoals Memento (2000), Insomnia (2002), "Batman Begins" (2005) en Inception (2010).
John David Washington treedt in voetsporen van zijn vader Denzel Washington als een leading man en hij was eerder te zien in The Book of Eli (2010), "Love Beats Rhymes" (2017) en BlacKkKlansman (2018).
De elegante actrice Elizabeth Debicki was eerder te zien in The Great Gatsby (2013), The Man from U.N.C.L.E. (2015) en Widows (2018).
Cameraman Hoyte Van Hoytema is een cameraman die met elke film dat hij schiet meer fans krijgt zo hoort zijn werk bij "Tinker Tailor Soldier Spy" (2011), Her (2013), Interstellar (2014), Spectre (2015), Dunkirk (2017) en Ad Astra (2019) inmiddels tot de beeldcanon van Hollywood.

Onze recensie ****1/2

John David Washington en in TENET © 2020 Warner Bros.

Tenet overstijgt de verwachtingen

Na maandenlang uitstellen wordt de nieuwste film van Christopher Nolan, TENET, eindelijk uitgebracht in de bioscopen. Vooraf werd de film aangekondigd als de film van het jaar. Na 2,5 uur stap je als publiek verbaasd uit de bioscoop en met een tomeloze energie. ...lees de volledige recensie

Recensies van Tenet

Tenet - Bioscopen, Tijden & Tickets

Tenet in de bioscoop

Wil je Tenet zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

Een soldaat moet een aparte test doorstaan, het blijkt dat hij gerecruteerd wordt door een geheime dienst. Hij blijkt ineens enkele minuten in de toekomst te kunnen kijken.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolans nieuwe film, de actiethriller Tenet.

John David Washington is de Protagonist in Christopher Nolans nieuwe film, de actiethriller Tenet. Slechts gewapend met één woord Tenet moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie. De internationale cast van Tenet bestaat daarnaast uit Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine en Kenneth Branagh. Nolan schreef en regisseerde de film en maakte gebruik van een combinatie van IMAX- en 70mm-film. Tenet is geproduceerd door Emma Thomas en Nolan. Uitvoerend producent is Thomas Hayslip. Nolans creatieve team bestond uit director of photography Hoyte van Hoytema, production designer Nathan Crowley, editor Jennifer Lame, kostuumontwerper Jeffrey Kurland, visual effects supervisor Andrew Jackson en special effects supervisor Scott Fisher. De muziek werd gecomponeerd door Ludwig Gransson. Tenet werd in zeven landen op locatie gedraaid. Warner Bros. Pictures presenteert een Syncopy productie, een film van Christopher Nolan, Tenet. Tenet is vanaf donderdag 27 augustus 2020 in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX, Dolby Cinema, 4D en 70mm. Vanaf woensdag 26 augustus 2020 om 18.00 uur voorpremires in het hele land.

Productiemaatschappij: Syncopy, Warner Bros. Pictures

Nieuws over Tenet