compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kenneth Branagh

Kenneth Branagh

Kenneth Branagh: films, nieuws

 

Biografie van Kenneth Branagh

Kenneth Branagh in A Haunting in Venice
Kenneth Branagh in A Haunting in Venice
Zeer gelauwerde regisseur die vooral bekend werd door het verfilmen van Shakespeares toneelstukken, zoals "Hamlet" (1996). Als acteur maakte hij snel naam bij de Royal Shakespeare Company en in 1989 speelt hij de hoofdrol in de film Henry V, waarvoor hij Oscarnomities kreeg als acteur en regisseur. Hierna speelde hij ook de hoofdrollen in Frankenstein (1994), "Hamlet" (1996), "Shackleton" (2002) en in de tv-film 'Wallander' (2008).

In 1999 baarde hij opzien door in Wild Wild West de villaine Dr. Arliss Loveless vorm te geven, een typische blockbuster rond Will Smith, een film die het niet zo super goed deed in de VS en verzamelde maar liefst 5 Razzies en nog eens 5 Razzie-nomitaies voor de slechte filmproductie. Hij was ook te zien in Valkyrie als Majoor-Generaal Henning von Tresckow, naast Tom Cruise.

Trivia over Kenneth Branagh

Kenneth Branagh is getrouwd geweest met Emma Thompson waarmee hij ondermeer Henry V (1989) en "Much Ado About Nothing" (1993) samen opnam. Hij trouwde in 2003 met Lindsay Brunnock. Zowel Thompson als zijn ex-vriendin Helena Bonham Carter en hijzelf hebben gespeeld in de Harry Potter speelfimserie.

Kenneth Branagh In het nieuws

Chris Hemsworth als Thor © 2017 Marvel Studios

Recensie Thor: Ragnarök

24-10-2017 Thor ondergaat letterlijk en figuurlijk een metamorfose in Thor: Ragnarök, opnieuw een sterke superheldenfilm in een toch al goed jaar voor superheldenfilms.

Tom Sherak (voorzitter van de Academy) en actrice Jennifer Lawrence maakten de nominaties bekend. Hier het moment dat Rundskop wordt aangekondigd.

Rundskop genomineerd voor een Oscar

Bekendmaking van de Oscarnominaties 2012

24-1-2012 De Oscarnominaties zijn dan eindelijk bekendgemaakt. De film Hugo heeft maar liefst elf nominaties, op de hielen gevolgd door The Artist met tien, en op afstand met zes nominaties Moneyball en War Horse. De grote verrassing is dat Rundskop (Engelse titel Bullhead) genomineerd is in de categorie beste film in een buitenlandse taal.

Laatste filmnieuws

Kenneth Branagh Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 10-12-1960
Ierse acteur en regisseur die vooral bekend is wegens de verfilming van Shakespeare toneelstukken. Inmiddels ook bekend van echte blockbusters.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

65 films in Groningen deze week

65 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 21:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl