compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dunkirk

Dunkirk

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Dunkirk

Delen op facebook

Dunkirk op TV

zondag 23-2-2020, 15:45 op BBC2
Dunkirk
Nederlandse première: 20-7-2017
Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Verenigde Staten, 2017, 105 min,
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een groep geallieerde soldaten in Duinkerken omsingeld door de Duitsers. De honderdduizenden soldaten zijn van alle kanten ingesloten, dus zullen ze over zee geëvacueerd moeten worden.

Dunkirk trailer en bijzonderheden

Een deel van deze film is in Nederland opgenomen, in de buurt van Urk. De film is op 70 millimeter-film opgenomen, een formaat dat tegenwoordig niet heel veel wordt gebruikt. Ook is er gebruik gemaakt van IMAX-camera's, die een zeer groot beeld kunnen registreren.
Trailer van DunkirkBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dunkirkhttps://i1.ytimg.com/vi/p19bl0X1ETM/hqdefault.jpg2017-05-08

Aanloop

Deze film wordt geregisseerd door Christopher Nolan, bekend van Inception en de Batman-trilogie. Cameraman van dienst is de Nederlander Hoyte Van Hoytema.

Onze recensie
****0

Recensie Dunkirk

© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC
Filmliefhebbers kijken er al tijden naar uit: "Dunkirk", de nieuwste film van "Christopher Nolan" ("The Dark Knight", "Memento", "Interstellar"). We kunnen de film nu eindelijk aanschouwen. ...lees de volledige recensie

Dunkirk - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dunkirk in de bioscoop

Dunkirk op TV

zondag 23-2-2020, 15:45 op BBC2
De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Dunkirk zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 22 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog omsingelen de Duitsers een groep Franse, Belgische, Canadese en Britse soldaten in Duinkerken. Er zal een evacuatie over zee moeten gaan plaatsvinden. Van Christopher Nolan.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Van regisseur Christopher Nolan (Interstellar, Inception, The Dark Knight - trilogie) komt de actie-thriller Dunkirk.  Het eigen originele scenario brengt hij naar het grote scherm, gebruikmakend van zowel IMAX® als 65mm film. Dunkirk” opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. 

Productiemaatschappij: Canal+, Ciné+, Dombey Street Productions, Kaap Holland Film, Karo Premiere, RatPac-Dune Entertainment, Roadshow Entertainment, StudioCanal, Syncopy, Warner Bros.

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Nieuws over Dunkirk