compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Batman blijft nummer één in VS

Batman blijft nummer één in VS

The Dark Knight na vier weken nog steeds best bezochte film

11-8-2008 Hoewel The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor in het grootste deel van de wereld aan de top van de box offices staat, blijft The Dark Knight in de Verenigde Staten ook na vier weken onaantastbaar.

Delen op facebook

Pineapple Express opende woensdag in de Verenigde Staten met prima cijfers, maar moest had in het weekend een geduchte concurrent in de Batman-film van Christopher Nolan. De komedie met Seth Rogen en James Franco legde het uiteindelijk net af tegen The Dark Knight, die ook deze week de eerste plek in de box office niet afstond.

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor staat in de meeste gebieden nog steeds bovenaan, maar moest in Amerika genoegen nemen met een derde plaats. Het actieavontuur met Brendan Fraser opende vooral in Frankrijk, Duitsland en Taiwan met overtuigende cijfers. De chickflick The Sisterhood of the Traveling Pants 2 kwam binnen op de vierde plaats.

Volgende week gaat de omstreden komedie Tropic Thunder in première. Er zijn protesten aangekondigd vanwege de manier waarop geestelijk gehandicapten worden neergezet in de film van Ben Stiller. Deze zouden echter averechts kunnen werken, waardoor The Dark Knight volgende week wellicht van zijn troon gestoten wordt.

Box Office VS
1. The Dark Knight
2. Pineapple Express
3. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
4. The Sisterhood of the Traveling Pants 2
5. Step Brothers
6. Mamma Mia!
7. Journey to the Center of the Earth
8. Hancock
9. Swing Vote
10. Wall-E


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.