compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 29

Deze week in première: speelweek 29

18-7-2012 Het is hartje zomer en toch blijven er films uitkomen. Deze week zijn het er weer zeven en we nemen ze weer even allemaal door.

Delen op facebook

De film van de week is The Dark Knight Rises. Het slot van de Batman trilogie van Christopher Nolan belooft een echte zomer blockbuster te gaan worden. Batman heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en ontvlucht Gotham City. Acht jaar later keert hij terug om de schurk Bane te stoppen. Let op: deze film gaat pas vrijdag in première!

Dan de nieuwe Disney/Pixar film: Brave. In de Schotse Hooglanden worden al generaties lang verhalen doorverteld. De boogschutter Merida zorgt per ongeluk voor een grote chaos als ze naar een heks gaat om een wens te laten vervullen.

In Joris en Boris en het Geheim van de Tempel zien er het duo Joris en Boris die we eerder in een bijrol zagen in de Sinterklaas films. Joris & Boris krijgen een mysterieuze erfensi van hun voorouders Jorat & Borat. Dit doet ze uiteindelijk belanden in Cyprus waar ze een spannend avontuur beleven.

De mozaïek film 7 Days in Havana bestaat uit zeven dagen in de hoofdstad van Cuba. Elke dag is geregisseerd door een andere regisseur. In de film probeert een Amerikaanse jongen in de filmwereld door te breken en gaat naar Cuba voor een filmfestival.

Dan Záhrada: een rerelease uit 1995. Jakub vertrekt naar een tuin die hij heeft geërfd van zijn opa, ontmoet mensen, en krijgt nieuwe kijk op het leven. De regie is van Martin Šulík.

Dan het Spaanse Mientras duermes, ookwel bekend als Sleep Tight. Conciërge Cesar leidt een eenzaam leven en weet zijn antipathie voor andere mensen goed te verbergen. Als hij de mooie en opgewekte Clara leert kennen doet hij er alles om haar het leven zuur te maken. De release van deze film is een paar keer uitgesteld maar nu eindelijk te zien.

Dan als laatste 11 Flowers. De 11-jarige Wang groeit op tijdens de Culturele Revolutie. Regisseur Xiaoshuai Wang heeft deze film gebaseerd op zijn eigen leven en speelt zich af in het China van 1975.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.