compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU

Poor Things

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldSeksGrof taalgebruik

Pitch van Poor Things

Emma Stone (Bella Baxter)

Emma Stone (Bella Baxter)

Delen op facebook
Poor Things
Nederlandse première: 8-2-2024
Ierland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2023, 141 min,

In Poor Things wordt de jonge vrouw Bella Baxter weer tot leven gewekt door de wetenschapper Dr. Godwin Baxter. Bella is leergierig. Hongerig naar het wereldse dat haar ontbreekt,ze gaat samen met Duncan Wedderburn, een gelikte en losbandige advocaat, er vandoor op een wervelend avontuur door de continenten.

Bekijk bij:

Disney+

Poor Things trailer en bijzonderheden

De film is genomineerd voor 11 Oscars in 2024 en won al meer dan 75 filmprijzen.

Trailer van Poor ThingsBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Poor Thingshttps://i1.ytimg.com/vi/_VtLq6soYPQ/hqdefault.jpg2023-07-02
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Yorgos Lanthimos is een van de succesvolste Griekse regisseurs en is bekend door The Killing of a Sacred Deer (2017), The Lobster (2015) Dogtooth (Attenberg) (2010) waarmee hij de Un Certain Regard priis won tijdens het Cannes filmfestival 2009.

Emma Stone is werkte eerder samen met regisseur Lanthimos in de speelfilm The Favourite (2018), ze is bekend van Cruella (2021), La La Land (2016) - waarvoor ze een Oscar als Beste Actrice won, Birdman (2014)Crazy, Stupid, Love. (2011), The Help (2011) en Easy A (2010).

Mark Ruffalo is vooral bekend van de Avengers-films zoals Avengers: Endgame (2019), maar ook voor filmhuishits zoals Spotlight (2015), Foxcatcher (2014) en Infinitely Polar Bear (2014).

Poor Things - Bioscopen, Tijden & Tickets

Poor Things in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding. De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en geproduceerd door Emma Stone.

Productiemaatschappij: Element Pictures (produced by), Film4, Fruit Tree, Searchlight Pictures, TSG Entertainment (in association with)

Cast & Regisseur

Willem Dafoe

Dr. Godwin Baxter
Mark Ruffalo

Duncan Wedderburn
Emma Stone

Bella Baxter
Hanna Schygulla

Martha Von Kurtzroc