compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 45: Nieuw in de bioscoop

Speelweek 45: Nieuw in de bioscoop

De maand van de pompoenen, de herfstvakantie en Halloween is voorbij. November doet zijn intrede. De eerste week brengt een gevarieerd programma. Met veel Nederlandse films, internationale producties en de film van de week, Interstellar.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Voor Christopher Nolans nieuwste werk Interstellar, duiken we in de wereld van ruimtevaart en wetenschap.

Wetenschappers hebben een wormgat gevonden in de ruimte. Hiermee is het theoretisch mogelijk om enorme afstanden af te leggen in de ruimte. Een groep ontdekkingsreizigers maakt zich klaar voor de reis. Onder hen bevindt zich de weduwnaar Cooper (Matthew McConaughey), die zijn twee dochters achter laat om zo de mensheid te redden.

Aanmodderfakker was de grote winnaar op het Nederlands Film Festival. Ze wonnen Gouden Kalveren voor beste film, beste acteur en beste scenario.

Thijs (Gijs Naber) is een lamzak en een eeuwige student (32). Hij brengt zijn leven op een relaxte wijze door met bier, vrouwen en als werknemer in sfeerloze mediagigant. Zijn familie heeft niet veel weet van zijn leven. Als hij zoals gebruikelijk een wasje gaat draaien bij zijn zus, ontmoet hij Lisa (Roos Wiltink). De 16-jarige babysitter heeft torenhoge ambities en staat volop in het leven, iets wat hij niet heeft. Deze ontmoeting zet zijn leven op zijn kop en langzaam zal hij zijn weggestopte onvrede gaan oprakelen.

Lees hier het interview met regisseur Michiel ten Horn!

Wie van romantische komedies houdt, zit bij Pak Van Mijn Hart goed. Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) zijn twee broers die samen een kledingverhuurbedrijf runnen. Rond de Sinterklaastijd zijn ze altijd extra druk. Als ze bezoek krijgen van de mooie Julia (Chantal Janzen) krijgen ze klus dat alles zal veranderen. De broers krijgen te maken met de liefde, familiebanden en vertrouwen.

Van de Nederlandse films gaan we nu over op het Belgische tienerdrama Violet waarin het rouwverwerkingsproces van de puber centraal staat.

Een groep jonge BMX-ers krijgt de schrik van hun leven als hun beste vriend Jonas onverwacht en gruwelijk om het leven komt. De 15-jarige Jesse was de enige getuige hiervan. De groep zoekt naar antwoorden bij hem. Jesse worstelt echter met zijn gevoelens. Hij is namelijk intens verdrietig om het verlies van zijn beste vriend en krijgt het gevoel dat hij in de steek wordt gelaten. Hierdoor word het proces naar troost moeilijk.

3 coeurs is een Franse romantische film, waarin Marc en Sylvie (Charlotte Gainsbourg) elkaar ontmoeten en smoorverliefd op elkaar worden. Ondanks dat de één eigenlijk al gebonden is. Maar dan verliezen ze elkaar uit het oog. Als Marc door een stom toeval Sophie ontmoet, verandert dit in een serieuze relatie. Er is echter is iets wat hij niet weet: Sophie is de zus van Sylvie.

Deze film draaide op het filmfestival van Venetië waar hij kans maakte op een Gouden Leeuw.

Voor onze volgende film Wakolda reizen we af naar Argentinië.
Wanneer een Duitse doktor (Àlex Brendemühl) een Argentijns gezin ontmoet, wordt zijn medische expertise zeer op prijs gesteld. Hij raakt al snel bevriend met de familie en huurt bij hen een kamer. Terwijl hij hen in hun medische behoeftes voorziet, loopt er wereldwijd een klopjacht naar ex-nazi's. Langzamerhand drijft de duistere waarheid naar boven.

Gebaseerd op echte gebeurtenissen waarbij de beruchte nazi-dokter Joseph Mengele op de vlucht was geslagen richting Zuid-Amerika.

In Nightcrawler is Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) een gedreven jongeman, die op zoek is naar een baantje. Als hij per ongeluk in de onderwereld van de L.A. freelance crime journalisme induikt, verandert alles voor hem. Vooral als hij zelf de camera oppakt en besluit verscheidene crime-scenes te gaan filmen.

Bijzonder feitje: Jake Gyllenhaal verloor maar liefst 9 kilo voor de rol.

Van de duistere onderwereld van Los Angeles kruipen we nu naar die van New York. In Revenge of the Green Dragons komen vrienden Sonny (Justin Chon) en Steven (Kevin Wu) via een boot aan in New York. Al snel komen ze in aanraking met criminaliteit. Opgeslokt in de onderwereld van New York, worden ze steeds beter bekend met de Chinese criminele organisaties.

Martin Scorsese is ook verbonden aan deze film. Hij is de executive producer.

Onze laatste stop brengt ons in India waar we kennis maken met het verhaal van Qissa: The Tale of a Lonely Ghost.
Een Indiase man heeft drie dochters en het liefst zou hij een zoon willen hebben. Als zijn vierde dochter wordt geboren besluit hij haar op te voeden als een zoon. Maar dat zal de nodige consequenties hebben.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.