compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

The Matrix

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van The Matrix

Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Anne Moss (Trinity)

Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Anne Moss (Trinity)

Delen op facebook
The Matrix
Nederlandse première: 29-8-2019
Verenigde Staten, 1999, 136 min,

Jonge hacker Neo komt erachter dat de hele wereld een grote simulatie is, gemaakt door computers. Hij ontsnapt uit deze Matrix en sluit zich aan bij het verzet om iedereen te kunnen bevrijden.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

The Matrix trailer en bijzonderheden

In 2019 wordt een speciale 20-jarige editie in Nederland uitgebracht.
De succesvolste zomerfilm van 1999. Zeer indrukwekkende special effects — zoals de zogenaamde Bullet-Time effect en het veelvuldig gebruik van Aziatische vecht-akrobatiek en wire-fu-technieken — en plotwendingen — parallelle werelden die elkaar beïnvloeden.
Veel van de stunts werden uiteindelijk door de acteurs zelf uitgevoerd, die meer dan vier maanden training hadden gevolgd. Sommige iconische scènes duurden dagen langer dan gepland waardoor de opnames bijna een maand langer duurden.
De film werd als snel gebombardeerd als horend tot de klassieke SF-films à la Blade Runner en werd in 2012 geselecteerd door de U.S. Library of Congress voor behoud in de National Film Registry archieven.
Hoewel het project vijf jaar in de maak was en bekend stond als een geheim project werden heel veel beroemdheden benaderd voor de verschillende rollen zoals Janet Jackson, Marisa Tomei, Salma Hayek, Catherine Zeta-Jones, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Angie Harmon, Courtney Cox, Drew Barrymore, Kate Hudson, Uma Thurman, Ming-Na Wen, Michelle Yeoh, Lucy Liu, Heather Graham, Elizabeth Hurley, Mariska Hargitay, Jennifer Beals en Ashley Judd voor de rol van Trinity. Val Kilmer, Russell Crowe, Gary Oldman en Samuel L. Jackson werden benaderd voor de rol van Morpehus. Will Smith, Ewan McGregor, Johnny Depp, Brad Pitt en Val Kilmer werden ook benaderd voor de rol van Neo.

Trailer van The MatrixBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Matrixhttps://i1.ytimg.com/vi/ubZ94nviqk4/hqdefault.jpg2019-07-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De gebroeders Wachowski maakten eerder de film Bound (1996), die een bescheiden succes was.
Speelfilmdebuut van actrice Carrie-Anne Moss, tijdens haar modellencarrière al was begonnen met tv-werk.
Ondanks het feit dat Laurence Fishburne in tal van beroemde films had geacteerd — zoals in Apocalypse Now (1979) toen hij 14 was, in de cult-klassieker Rumble Fish (1983) en de baanbrekende Boyz N the Hood (1991) — was hij nog een tamelijke onbekende acteur toen hij de rol van Morheus aannam.
Keanu Reeves had eerder naam gemaakt in films als Speed (1994), de gedateerde SF-film Johnny Mnemonic (1995) en The Devil's Advocate (1997).

The Matrix - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Matrix in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Matrix zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Jonge hacker Neo komt erachter dat de hele wereld een grote simulatie is, gemaakt door computers. Hij ontsnapt uit deze Matrix en sluit zich aan bij het verzet om iedereen te kunnen bevrijden. Speciale 20-jarige editie.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX.

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX. The Matrix, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s en met hoofdrollen voor Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Lawrence Fishburn, sleepte in 2000 maar liefst vier Oscars© in de wacht. De film maakt inmiddels ook deel uit van de top 20 beste films allertijden volgens de gebruikers van de toonaangevende filmwebsite IMDb.
Perceptie: De wereld zoals wij die kennen is echt. Werkelijkheid: De wereld bestaat niet: we worden dag in dag uit misleid door de almachtige kunstmatige intelligentie die ons leven beheerst. In deze Oscar©winnende cyberthriller, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s, staan Keanu Reeves en Laurence Fishburn vooraan in de strijd om de mensheid te bevrijden.

Productiemaatschappij: 3 Arts Entertainment, Groucho Film Partnership (in association with), Silver Pictures (production), Village Roadshow Pictures (in association with), Warner Bros. (presents)

Cast & Regisseur

Nieuws over The Matrix