compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Matrix

The Matrix

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

actie, science fiction

Pitch van The Matrix
The Matrix: Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Anne Moss (Trinity)
The Matrix: Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Anne Moss (Trinity)
Delen op facebook
The Matrix
Nederlandse première: 29-8-2019
Verenigde Staten, 1999, 136 min,
Jonge hacker Neo komt erachter dat de hele wereld een grote simulatie is, gemaakt door computers. Hij ontsnapt uit deze Matrix en sluit zich aan bij het verzet om iedereen te kunnen bevrijden.
trailer en bijzonderheden over The Matrix
De succesvolste zomerfilm van 1999. Zeer indrukwekkende special effects en adembenemende plotwendingen. Behoort nu al tot de klassieke SF-films à la Blade Runner.
BioscoopAgenda van The Matrix

The Matrix in de bioscoop

Synopsis distributeur
Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX.

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX. The Matrix, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s en met hoofdrollen voor Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Lawrence Fishburn, sleepte in 2000 maar liefst vier Oscars© in de wacht. De film maakt inmiddels ook deel uit van de top 20 beste films allertijden volgens de gebruikers van de toonaangevende filmwebsite IMDb.
Perceptie: De wereld zoals wij die kennen is echt. Werkelijkheid: De wereld bestaat niet: we worden dag in dag uit misleid door de almachtige kunstmatige intelligentie die ons leven beheerst. In deze Oscar©winnende cyberthriller, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s, staan Keanu Reeves en Laurence Fishburn vooraan in de strijd om de mensheid te bevrijden.