compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Juliette Binoche

Juliette Binoche

Juliette Binoche: films, nieuws

 

Biografie van Juliette Binoche

Juliette Binoche in Trois couleurs: Bleu
Juliette Binoche in Trois couleurs: Bleu

Juliette Binoche is één van de meest gelauwerde filmactrices ooit. Ze won verschillende Césars als beste actrice in Frankrijk, prijzen op de filmfestivals van Cannes en Berlijn en een Academy Award als Best Supporting Actress voor haar rol in The English Patient. Ze verwierf bekendheid met haar rollen in Les Amants du Pont-Neuf, The Unbearable Lightness of Being, Bleu, Caché, Chocolat en recentelijk nog Camille Claudel 1915. Daarnaast was ze te zien in talloze theaterproducties waaronder Betrayal van Harold Pinter in Londen en een dansvoorstelling met Akram Khan.

Juliette Binoche werd in 1964 geboren in Parijs als dochter van een beeldhouwer/theaterregisseur en een actrice. Ze begon al vrij vroeg met acteren in amateur theatergezelschappen en begon op haar achttiende aan de acteeropleiding (CNSAD) in Parijs. Na in Frankrijk, België en Zwisterland te hebben getourd met een theatergezelschap begon ze in kleine Franse films te spelen. Haar eerste films gingen over modebewuste jonge vrouwen die hun leven en hun seksualiteit ontdekken. Deze kleine rollen leidden tot grotere rollen, zoals in Jean-Luc Godard"'s "Je vous salue, Marie".

In 1985 kreeg Binoche de hoofdrol in "André Téchiné"'s "Rendez-vous". De film verscheen datzelfde jaar op het Cannes filmfestival en won de prijs voor beste regisseur. Binoche kreeg er later haar eerste César Award nominatie voor. In 1986 speelde ze Tereza in "Philip Kaufman"'s "The Unbearable Lightness of Being", gebaseerd op de roman van Milan Kundera. Dit was Binoches eerste Engelstalige rol en tevens een wereldwijd succes. Binoche besloot echter terug te keren naar Frankrijk en niet te gaan voor een internationale carrière.

In de jaren die volgden speelde ze in "Les Amants du Pont Neuf" (1991), waarvoor ze haar derde Cesar Award nominatie in de wacht sleepte; in "Trois couleurs: Bleu" (1993) van "Krzysztof Kieslowski" en in "The Horseman on the Roof" (1995). In 1996 speelde ze in de negen Academy Awards winnende "The English Patient", waaronder één voor beste actrice. Er volgde het succes van "Chocolat" in 2000 en dat van "Caché" in 2005. Ze werd het gezicht van Lancômes parfum Poème van 1995 tot 2000 en dat van chocolade merk Ferrero Rocher in 2003. In 2000 maakte ze ook haar Broadway debuut met 'Betrayal' van Harold Pinter.

Trivia over Juliette Binoche

Juliette Binoche is de best betaalde Franse actrice tot nu toe.

Binoche staat in Frankrijk bekend als 'La Binoche'.

Juliette Binoche is ook schilderes, ze heeft de posters voor een aantal van de films gemaakt waarin ze speelde.

Juliette Binoche In het nieuws

Juliet Binoche neemt prijs in ontvangst voor haar bijdrage als Europeaan aan de Wereld Cinema

The Favourite grote winnaar 37e EPA 2019

8-12-2019 De meer dan 3600 leden van de European Film Academy (EPA)– filmmakers uit heel Europe – verkozen de film THE FAVOURITE van Yorgos Lanthimos tot beste film in maar liefst acht categorieën, waaronder Europese Film 2019. Antonio Banderas won de prijs voor Beste Acteur.

Speelweek 37: nieuw in de bioscoop

10-9-2014 Het is een mooie week deze week! Er komen morgen zes nieuwe films uit en je kan eigenlijk niet verkeerd kiezen. De film van de week is Clouds of Sils Maria.

Speelweek 38: deze week in première

18-9-2013 Er komen een hoop nieuwe films uit de komende tijd. Deze week zijn het er maar liefst acht. De keuze voor de film van de week is gevallen op Lovelace.

Speelweek 29: deze week in première

17-7-2013 Het is opvallend hoeveel films er deze zomer uitkomen: normaal gesproken is het vrij leeg in de bioscopen. Deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Pacific Rim.

(c) eOne

Deze week in première: speelweek 19

9-5-2012 Het is woensdag en dat betekent dat er morgen weer een stel film films in premiere gaan! Het zijn er deze week weer zeven. We zetten ze weer op een rij.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Juliette Binoche Feiten

Juliette Binoche in Camille Claudel, 1915
acteur, producent
Geboren 9-3-1964
Juliette Binoche begon al op haar achttiende met acteren in theatergezelschappen. Ze brak door met Rendez-Vous in 1985 en won vanaf dat moment vele prijzen met haar acteertalent.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Den Haag deze week

56 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 110 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl