compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Juliette Binoche

Juliette Binoche

Juliette Binoche: films, nieuws

 
Biografie van Juliette Binoche
Juliette Binoche in Celle que vous croyez
Juliette Binoche in Celle que vous croyez

Juliette Binoche is één van de meest gelauwerde filmactrices ooit. Ze won verschillende Césars als beste actrice in Frankrijk, prijzen op de filmfestivals van Cannes en Berlijn en een Academy Award als Best Supporting Actress voor haar rol in The English Patient. Ze verwierf bekendheid met haar rollen in Les Amants du Pont-Neuf, The Unbearable Lightness of Being, Bleu, Caché, Chocolat en recentelijk nog Camille Claudel 1915. Daarnaast was ze te zien in talloze theaterproducties waaronder Betrayal van Harold Pinter in Londen en een dansvoorstelling met Akram Khan.

Juliette Binoche werd in 1964 geboren in Parijs als dochter van een beeldhouwer/theaterregisseur en een actrice. Ze begon al vrij vroeg met acteren in amateur theatergezelschappen en begon op haar achttiende aan de acteeropleiding (CNSAD) in Parijs. Na in Frankrijk, België en Zwisterland te hebben getourd met een theatergezelschap begon ze in kleine Franse films te spelen. Haar eerste films gingen over modebewuste jonge vrouwen die hun leven en hun seksualiteit ontdekken. Deze kleine rollen leidden tot grotere rollen, zoals in Jean-Luc Godard"'s "Je vous salue, Marie".

In 1985 kreeg Binoche de hoofdrol in "André Téchiné"'s "Rendez-vous". De film verscheen datzelfde jaar op het Cannes filmfestival en won de prijs voor beste regisseur. Binoche kreeg er later haar eerste César Award nominatie voor. In 1986 speelde ze Tereza in "Philip Kaufman"'s "The Unbearable Lightness of Being", gebaseerd op de roman van Milan Kundera. Dit was Binoches eerste Engelstalige rol en tevens een wereldwijd succes. Binoche besloot echter terug te keren naar Frankrijk en niet te gaan voor een internationale carrière.

In de jaren die volgden speelde ze in "Les Amants du Pont Neuf" (1991), waarvoor ze haar derde Cesar Award nominatie in de wacht sleepte; in "Trois couleurs: Bleu" (1993) van "Krzysztof Kieslowski" en in "The Horseman on the Roof" (1995). In 1996 speelde ze in de negen Academy Awards winnende "The English Patient", waaronder één voor beste actrice. Er volgde het succes van "Chocolat" in 2000 en dat van "Caché" in 2005. Ze werd het gezicht van Lancômes parfum Poème van 1995 tot 2000 en dat van chocolade merk Ferrero Rocher in 2003. In 2000 maakte ze ook haar Broadway debuut met 'Betrayal' van Harold Pinter.
Trivia over Juliette Binoche
Juliette Binoche is de best betaalde Franse actrice tot nu toe.

Binoche staat in Frankrijk bekend als 'La Binoche'.

Juliette Binoche is ook schilderes, ze heeft de posters voor een aantal van de films gemaakt waarin ze speelde.
Juliette Binoche In het nieuws

Speelweek 37: nieuw in de bioscoop

10-9-2014 Het is een mooie week deze week! Er komen morgen zes nieuwe films uit en je kan eigenlijk niet verkeerd kiezen. De film van de week is Clouds of Sils Maria.

Speelweek 38: deze week in première

18-9-2013 Er komen een hoop nieuwe films uit de komende tijd. Deze week zijn het er maar liefst acht. De keuze voor de film van de week is gevallen op Lovelace.

Speelweek 29: deze week in première

17-7-2013 Het is opvallend hoeveel films er deze zomer uitkomen: normaal gesproken is het vrij leeg in de bioscopen. Deze week komen er acht nieuwe films uit en de film van de week is Pacific Rim.

(c) eOne

Deze week in première: speelweek 19

9-5-2012 Het is woensdag en dat betekent dat er morgen weer een stel film films in premiere gaan! Het zijn er deze week weer zeven. We zetten ze weer op een rij.

Sean Penn en Frances McDormand in This Must Be The Place

Deze week in première: speelweek 17

25-4-2012 Echt lekker weer wil het maar niet worden. Gelukkig is er genoeg in de bioscoop te beleven. Deze week komen er maar liefst elf films uit! Vier daarvan zijn al vanaf de woensdag te zien.

Laatste filmnieuws
Juliette Binoche Feiten
Juliette Binoche© Cinéart
acteur
Geboren 9-3-1964
Juliette Binoche begon al op haar achttiende met acteren in theatergezelschappen. Ze brak door met Rendez-Vous in 1985 en won vanaf dat moment vele prijzen met haar acteertalent.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
73 films in Groningen deze week
73 films in Groningen deze week73 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl