compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

La bonne épouse

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van La bonne épouse

La bonne épouse filmstill

La bonne épouse filmstill

Delen op facebook
La bonne épouse
Nederlandse première: 25-6-2020
Frankrijk, 2020, 109 min,

In La bonne épouse (Hoe een goede huisvrouw worden) is het de jaren '60 van de vorige eeuw en runnen Paulette en haar man een huishoudschool. Na de plotselinge dood van haar man ontdekt Paulette dat de school op het punt staat failliet te gaan en ze moet eens zelf de heft in handen nemen. Tegelijk probeert ze alle rebelse ideeën kenmerkend voor die tijd buiten haar school te houden.

Bekijk bij:

meJane

La bonne épouse trailer en bijzonderheden

Regisseur Martin Provost is gefascineerd door vrouwelijke hoofdpersonages.

Trailer van La bonne épouseBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La bonne épousehttps://i1.ytimg.com/vi/VrW7mWxITdk/hqdefault.jpg2020-02-19
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Martin Provost maakte eerder La bonne épouse (2020), Sage femme (2017), Violette (2013) en Séraphine (2008). In die laatste twee films werkte hij samen met de Belgische actrice Yolande Moreau, die bekend is van Amélie (2001) en Micmacs à tire-larigot (2009).
Juliette Binoche is één van de meest gevraagde Franse actrices, bekend van The English Patient (1996), Chocolat (2000) en ook Godzilla (2014).

La bonne épouse - Bioscopen, Tijden & Tickets

La bonne épouse in de bioscoop

Wil je La bonne épouse zien? Koop of huur de film hier:


meJane

Paulette en haar man runnen een huishoudschool. Na de plotselinge dood van haar man ontdekt Paulette dat de school op het punt staat failliet te gaan.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

La Bonne Épouse is een kleurrijke, Franse komedie met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche. Regisseur Martin Provost (Sage Femme) werpt in zijn film een satirische blik op thema's die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden.

Samen met haar echtgenoot runt Paulette van der Beck in de jaren 60 een traditionele huishoudschool in de Elzas. Wanneer plotseling haar man overlijdt, ontdekt ze tot haar schrik dat de school zo goed als failliet is. Ondertussen barsten er in Frankrijk protesten uit tegen de conservatieve maatschappij. Als Paulette merkt dat haar leerlingen steeds meer voelen voor de vrouwenemancipatie, en helemaal niets voor een leven als perfecte huisvrouw, begint bij haar ook de twijfel toe te slaan. La Bonne Épouse is een kleurrijke, Franse komedie met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche. Regisseur Martin Provost (Sage Femme) werpt in zijn film een satirische blik op thema's die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden.

Productiemaatschappij: Les Films du Kiosque

Cast & Regisseur

Juliette Binoche

Paulette Van der Beck
Yolande Moreau

Gilberte Van der Beck
Edouard Baer

André Grunvald
François Berléand

Robert Van der Beck
Noémie Lvovsky

Marie-Thérèse