compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kristen Stewart

Kristen Stewart

Kristen Stewart: films, nieuws

 

Biografie van Kristen Stewart

Kristen Stewart werd in 1990 in Los Angeles geboren. Haar vader is televisieproducent en theatermanager, haar moeder tekstschrijver. Kristen begon al op haar achtste met acteren, ontdekt tijdens een optreden in een kerstshow op de basisschool. Ze speelde haar eerste, korte rol in de televisieserie 'The Thirteenth Year'. Vervolgens speelde ze de dochter van een alleenstaande moeder in de problemen in "The Safety of Objects" (2001).

In 2002 speelde ze wederom de rol van een dochter, maar dit keer was haar moeder actrice Jodie Foster en de film Panic Room. De film zelf werd niet heel positief ontvangen, maar Kristens optreden werd goed beoordeeld. Daarop volgden rollen in de thriller Cold Creek Manor en haar eerste hoofdrol in de kinderactiekomedie Catch That Kid. Haar meest bekritiseerde rol was in de televisiefilm 'Speak' (2004). Ze speelde nog in 'Fierce People' en The Messengers (2007). De laatste film was een commercieel succes, maar werd niet goed ontvangen door de kritieken.

In 2007 werd haar rol in Into the Wild, als een tienerzangeres die verliefd wordt op hoofdrolspeler en jonge avonturier 'Christopher Johnson McCandless', wisselend bekritiseerd. Daarna speelde ze in Jumper en What Just Happened. In hetzelfde jaar werd ze gevraagd voor de vampierenfilm Twilight, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephenie Meyer. Ze speelde daarin de hoofdrol naast Robert Pattinson.

Trivia over Kristen Stewart

Kristen Stewart wil literatuur gaan studeren.

Kristen Stewart In het nieuws

Kristen Stewart in Personal Shopper (c) The Searchers

Personal Shopper recensie

'Hate it or love it'

24-1-2017 Personal Shopper van Olivier Assayas werd op het filmfestival van Cannes wisselend ontvangen: de ene dag klonk er boegeroep, de volgende dag was er een staande ovatie.

Café Society recensie

'Vermakelijke en visueel indrukwekkende nieuwe Woody Allen'

10-8-2016 Afgelopen mei opende Woody Allen het festival van Cannes met zijn Café Society, over het Hollywood van de jaren dertig. Visueel een van de mooiste films uit zijn oeuvre.

Speelweek 14: nieuw in de bios!

6-4-2016 Het is weer druk in de bioscopen deze week! Er komen maar liefst tien nieuwe films en we hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Trumbo.

Crew Slide Show, © Universal Pictures

Speelweek 35: nu in de bioscoop

26-8-2015 We hebben een hele volle speelweek vandaag dus we hebben veel te bespreken. Er komen elf nieuwe films uit en de film van de week is Trainwreck.

'Alles behalve goedkoop'

9-3-2015 Afgelopen zondag won Julianne Moore een Oscar voor haar rol in Still Alice. Onze correspondent in New York zag de film en schreef deze review.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Kristen Stewart Feiten

Kristen Stewart in Spencer
acteur
Geboren 9-4-1990
Kristen Stewart begon op haar achtste met acteren. Ze verscheen .a. in Panic Room, Jumper en Twilight.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

174 films in Amsterdam deze week

174 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 461 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl