compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 46

Deze week in première: speelweek 46

14-11-2012 Het is woensdag en je weet inmiddels wat dat betekent: nieuwe films in de bioscoop. We hebben er deze week vijf: de film van de week is The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2.

Delen op facebook

Met The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 komt er na vijf delen een einde aan de Twilight film serie die van Kristen Stewart en Robert Pattinson supersterren maakten. Bella en Edward hebben net hun dochter Renesmee gekregen. Het kind wordt meteen vals ergens van beschuldigd. Edward en Bella zoeken beschermen bij de andere clans om hun gezin te beschermen.

Twilight kent hardcore fans en hardcore haters: er lijkt geen tussenweg te bestaan. Feit is wel dat de filmserie de gemoederen flink heeft bezig gehouden de laatste jaren. De reeks lijkt nu ten einde. Wellicht dat schrijver Stephenie Meyer ooit een nieuw boek schrijft dat verfilmd kan worden.

Lawless is een harde Amerikaanse actiefilm die zich afspeelt tijdens de drooglegging in de jaren '30. De drie Bondurant-broers besluiten een illegale drankhandel te beginnen. Ze hebben groot succes maar ze halen wel de woede op de hals van de corrupte agent Rakes. De Australische regisseur John Hillcoat maakte eerder The Road. Ook maakte hij verschillende clips voor Nick Cave die voor deze film het scenario schreef.

Amour won tijdens het filmfestival van Cnnes de Gouden Palm: misschien wel de meest prestigieuze filmprijs ter wereld: De gepensioneerde muziekleraren Georges en Anne wonen in Parijs. Hun dochter Eva (Isabelle Huppert) is ook muzikant en woont in het buitenland. Als Anne een herseninfarct krijgt raakt ze aan één kant verlamd. Dat stelt de relatie tussen Georges, Anne en Eva zwaar op de proef.

De film is geregisseerd door de Oostenrijker Michael Haneke, een gelauwerd regisseur die onder andere La Pianiste en Caché maakte.

Nog een festivalwinnaar: Het Meisje en de Dood. Deze film won tijdens het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor Beste Film. Rond de eeuwwisseling reist de jonge Rus Nicolai Borodinski van Moskou naar Parijs om daar te studeren. Hij overnacht in een hotel annex bordeel waar hij de courtisane Elise ontmoet. Hij wordt hevig verliefd op haar. De hoofdrol wordt gespeeld door Sylvia Hoeks.

Dan hebben we nog Sinister: Een schrijver gebruikt gevonden video materiaal om erachter te komen hoe en waarom er vroeger meerdere families in zijn huis zijn vermoord. Regisseur Scott Derrickson maakte eerder het vergelijkbare The Exorcism of Emily Rose.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.