compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 37: nieuw in de bioscoop

Speelweek 37: nieuw in de bioscoop

Het is een mooie week deze week! Er komen morgen zes nieuwe films uit en je kan eigenlijk niet verkeerd kiezen. De film van de week is Clouds of Sils Maria.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Clouds of Sils Maria is een film met hoofdrollen voor Juliette Binoche en Kristen Stewart.

Binoche speelt Maria Enders, een internationaal gelauwerd actrice die wordt gevraagd om in een toneelstuk te spelen dat haar twintig jaar geleden beroemd maakte. Ze speelt dit keer echter niet de rol van Sigrid, maar van de oudere Helena. De rol van Sigrid wordt gespeeld door een jonge actrice die bekend staat om haar schandalen.

Deze film draaide eerder op het filmfestival van Cannes en van Berlijn. Op beide festivals werd de film genomineerd voor Beste Film.

Dan uit Nederland: Nena: het is de zomer van 1989 en de vader van de zestienjarige Nena lijdt aan MS. Als hij een zelfmoordpoging doet, is Nena hevig gekwetst door zijn doodswens. Daarnaast wordt ze zwaar verliefd op Carlo, de pitcher van het honkbalteam. Nena's leven wordt steeds interessanter terwijl dat van haar vader steeds uitzichtlozer wordt.

BiosAgenda was aanwezig bij de opnames van deze film. Ons verslag zie je hier!

Dan actie met November Man. Peter Devereaux, gespeeld door Pierce Brosnan, werkt al een tijdje niet meer als CIA-agent. Hij wordt echter teruggeroepen voor het werk in een persoonlijke missie waarin hij het moet opnemen tegen een voormalig protegé. Hij komt terecht in een gevaarlijke situatie met de Amerikaanse overheid en de nieuwe Russische president.

Above Us All is een drama uit Nederland: Shay's moeder is van origine Aboriginal. Als zij overlijdt besluit haar vader naar België te verhuizen. In deze nieuwe omgeving moet Shay haar moeder's dood zien te verwerken. De voorouders van Shay's moeder geloven dat ze nu leeft tussen de sterren. Haar vader denkt daar echter anders over.

Aan de beschrijving van de film zou je niet zo snel denken aan een film in 3D. De 3D in deze film is echter onderdeel van het design van de film.

In Rosie's Son wil het allemaal niet echt vlotten voor de 40-jarige schrijver Lorenz (Fabian Krüger). Een nieuw boek dat maar op zich laat wachten, relaties die niet stand houden en een dikke midlifecrisis. Totdat hij een telefoontje uit Zwitserland krijgt. Zijn moeder Rosie (Sibylle Brunner) is getroffen door een beroerte en heeft hierdoor permanente hulp nodig. Hij besluit om terug te keren. Zijn moeder is echter een eigenzinnige oudere dame, waar hij zijn handen vol aan zal hebben. Ook lonkt er een nieuwe liefde.

We sluiten af met Watermark: een documentaire over water. In deze documentaire wordt de vraag gesteld hoe de mens wordt gevormd door water en andersom. Regisseur Jennifer Baichwal maakte een reis naar tien verschillende landen om te zien hoe daar met water wordt omgegaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.