compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Twilight winnaar MTV Movie Awards

Twilight winnaar MTV Movie Awards

Vijf onderscheidingen voor romantische vampierfilm

2-6-2009 Het ontbrak Twilight niet aan aandacht en bezoekersaantallen het afgelopen jaar. De film van Catherine Hardwicke was dé tienerfilm van 2008 en kan rekenen op drie vervolgfilms. De film zette afgelopen weekend haar populariteit om in MTV Movie Awards.

Delen op facebook

Met onderscheidingen voor beste film, beste mannelijke doorbraak (Robert Pattinson), beste actrice (Kristen Stewart), beste kus en beste gevecht, was Twilight de overduidelijke winnaar van de MTV Movie Awards van 2009. De film over de liefde tussen de tiener Bella en de vampier Edward hield directe concurrent High School Musical 3 op ruime afstand.

Het derde deel over de muzikale belevenissen van de Wildcats won twee onderscheidingen voor beste acteur (Zac Efron) en beste vrouwelijke doorbraak (Ashley Tisdale).

De uitreiking van de Awards werd natuurlijk voorzien van een moment van opschudding. De Britse komiek Sacha Baron Cohen kwam in engelenkostuum en ontbloot achterwerk neergedaald op rapper Eminem. De actie was bedoeld als promotie voor Cohens nieuwste film Brüno, die volgende maand in première gaat.

Met een onderscheiding voor beste schurk, werd Heath Ledger nogmaals postuum geëerd. De vorig jaar overleden acteur kreeg eerder ook een Oscar voor zijn rol als Joker in The Dark Knight.

De uitzending werd zowel op televisie als op het internet goed bekeken. Dankzij het schandaal van Brüno en de vertoning van de trailer "New Moon", het vervolg op Twilight, waren de bezoekerscijfers op de website van de MTV Awards vele malen beter dan vorig jaar.


Winnaars MTV Movie Awards 2009

Beste film
Twilight - Catherine Hardwicke

Beste actrice
Kristen Stewart in Twilight

Beste acteur
Zac Efron in High School Musical 3

Beste vrouwelijke doorbraak
Ashley Tisdale in High School Musical 3

Beste mannelijke doorbraak
Robbert Patinson in Twilight

Beste komische optreden
Jim Carrey in Yes Man

Beste schurk
Heath Ledger in The Dark Knight

Beste kus
Kristen Stewart en Robert Pattinson in Twilight

Beste gevecht
Robert Pattinson vs. Cam Gigandet in Twilight

Beste WTF?!-moment
Amy Poehler in Baby Mama

Beste muzikale nummer in een film
Miley Cyrus (The Climb) in Hannah Montana: The Movie

MTV Generation Award
Ben Stiller


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.