compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Lizzie

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Lizzie

Kristen Stewart (Bridget Sullivan) en Chloë Sevigny (Lizzie Borden)

Kristen Stewart (Bridget Sullivan) en Chloë Sevigny (Lizzie Borden)

Delen op facebook
Lizzie
Nederlandse première: 1-10-2020
Verenigde Staten, 2018, 106 min,

In Lizzie bevriend de nieuwe Ierse meid van de familie Borden Bridget Sullivan de 32-jarige Lizzie. Deze vriendschap groeit uit tot iets meer. Wanneer de relatie van Lizzie met haar ouders verzuurt nemen de zaken een bizarre wending.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIX

Lizzie trailer en bijzonderheden

Gabaseerd op de gebeurtenissen die eerder model stonden voor de films "Alfred Hitchcock Presents: The Older Sister" (1956), "The Legend of Lizzie Borden" (1975), "Lizzie Borden Hash & Rehash" (1995), "Inside the Legend: Lizzie Borden" (2012) en "The Lizzie Borden Chronicles" (2015).
De film ging in premire tijdens het Sundance Film Festival (2018) en was het lievelingsproject van Chloë Sevigny, ze kocht de rechten toe een mini-serie over dit verhaal niet doorging. Lizzie Borden was 32 toen haar ouders werden vermoord, Sevigny was 42 toen de film eindelijk werd verfilmd.

Trailer van LizzieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Lizziehttps://i1.ytimg.com/vi/EoNgIgtDjQo/hqdefault.jpg2020-07-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Chloë Sevigny speelde eerder in The Dinner (2017), The Snowman (2017) en Love & Friendship (2016).
Kristen Stewart is vooral bekend van haar rol in Twilight (2008), The Twilight Saga: New Moon (2009) en The Twilight Saga: Eclipse (2010), speelde ze ook in Café Society (2016), On the Road (2012) en Snow White and the Huntsman (2012).

Lizzie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lizzie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Lizzie zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX

Een psychologische thriller gebaseerd op de beruchte moorden in 1892 op de familie van Lizzie Andrew Borden in Massachusetts, 1892.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Lizzie is een psychologische thriller gebaseerd op de beruchte moord op de familie Borden in Fall River. De film volgt het leven van Lizzie Borden - met de nadruk op de periode voorafgaand aan de moorden en hun onmiddellijke nasleep - en onthult vele lagen van de vreemde, kwetsbare vrouw die beschuldigd werd van de brute misdaad.

Massachusetts, 1892. Het claustrofobische leven van de tweeëndertigjarige ongehuwde Lizzie (Chle Sevigny) wordt geheel gedomineerd door haar kille vader ((Jamey Sheridan). Wanneer de jonge Bridget Sullivan (Kristen Stewart) voor het gezin komt werken vindt Lizzie eindelijk die vriendin waar ze naar heeft verlangd. Hun intimiteit groeit echter uit tot een donker en verontrustend plan... De psychologische thriller Lizzie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Productiemaatschappij: Artina Films, Destro Films, Goldfinch Australia, Powder Hound Pictures

Cast & Regisseur

Kristen Stewart

Bridget Sullivan
Chloë Sevigny

Lizzie Borden
Denis O'Hare

John Morse
Fiona Shaw

Abby Borden
Jay Huguley

William Henry Moody
Lizzie poster