compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Léa Seydoux

Léa Seydoux

Léa Seydoux: films, nieuws

 

Biografie van Léa Seydoux

Léa Seydoux is Frans tv- en filmactrice en model bekend van de Bondfilm Spectre en het Palm-winnende La vie d'Adèle.

Léa Seydoux werd geboren in Parijs in 1985. Ze brak in 2006 als actrice in Mes copines. Verder is ze te zien in Midnight in Paris en Mission: Impossible - Ghost Protocol uit 2011 en Grand Central en La vie d'Adèle (2013). Voor deze laatste film won ze in 2013 een Palme d'Or op het Cannes Film Festival.

In 2015 speelt ze de rol van Madeleine Swann in de Bond-film Spectre.

Naast acteren doet Seydoux aan modeling, onder andere bij Vogue Parijs. Ook is ze het gezicht van Prada's Candy parfum en Prada's resort champagne in 2012.

Trivia over Léa Seydoux

Seydoux is de kleindochter van Jérôme Seydoux, hoofdman van bioscoopketen Pathé. Ook is ze de achternicht van Nicolas Seydoux, de hoofdman van filmbedrijf Gaumont.

Léa Seydoux In het nieuws

Marion Cotillard

Juste la fin du monde recensie

13-12-2016 Twee jaar na zijn (tot op heden) best ontvangen werk Mommy (juryprijs in Cannes 2014), is Canadese regisseur Xavier Dolan terug met Juste la fin du monde. Kan sterk acteerwerk deze film met succes behoeden voor een roemloze ondergang in het drijfzand van over-the-top melodrama?

Léa Seydoux, Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

De cast van Spectre op de foto!

29-10-2015 Het is James Bond week bij BiosAgenda met een interview, een recensie en nu een fotoreportage. Dave Bautista en Bondgirl Léa Seydoux waren in Nederland om Spectre te promoten en onze fotograaf was erbij!

Spectre recensie

'Alles wat je nodig hebt'

28-10-2015 Met Spectre zijn we toegekomen aan alweer de 24e James Bond-film. Als een filmreeks zo lang bestaat dan heeft iedereen daar zo zijn eigen verwachtingen van. In deze recensie kijken of dit allemaal kan worden ingelost.

Daniel Craig als James Bond

Spectre houdt de Bond-traditie in stand

23-10-2015 James Bond mag dan in Spectre naar exotische locaties afreizen, dat kan BiosAgenda ook. We pakten het vliegtuig naar het Mexicaanse Cancun, waar we oog in oog kwamen te staan met de makers en acteurs van alweer het 24e Bond-avontuur.

Lea Seydoux en Dave Bautista naar Nederland

30-9-2015 Léa Seydoux en Dave Bautista zullen naar Nederland komen ter promotie van de nieuwe Bond-film Spectre. Op 28 oktober zullen de twee over de rode loper bij Tuschinki lopen.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Léa Seydoux Feiten

Léa Seydoux in Un Beau Matin
acteur
Geboren 1-7-1985
Léa Seydoux is Frans tv- en filmactrice en model, geboren in 1985 in Parijs. Ze brak in 2006 door in Mes copines. In 2013 won ze een Palme d'Or op het Cannes Film Festival.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

72 films in Eindhoven deze week

72 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 94 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl