compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Léa Seydoux

Léa Seydoux

Léa Seydoux: films, nieuws

 

Biografie van Léa Seydoux

George MacKay en Léa Seydoux in La bte
George MacKay en Léa Seydoux in La bte

La Seydoux is Frans tv- en filmactrice en model bekend van de Bondfilm Spectre en het Palm-winnende La vie d'Adle.

La Seydoux werd geboren in Parijs in 1985. Ze brak in 2006 als actrice in Mes copines. Verder is ze te zien in Midnight in Paris en Mission: Impossible - Ghost Protocol uit 2011 en Grand Central en La vie d'Adle (2013). Voor deze laatste film won ze in 2013 een Palme d'Or op het Cannes Film Festival.

In 2015 speelt ze de rol van Madeleine Swann in de Bond-film Spectre.

Naast acteren doet Seydoux aan modeling, onder andere bij Vogue Parijs. Ook is ze het gezicht van Prada's Candy parfum en Prada's resort champagne in 2012.

Trivia over Léa Seydoux

The Lobster trailer
Seydoux is de kleindochter van Jrme Seydoux, hoofdman van bioscoopketen Path. Ook is ze de achternicht van Nicolas Seydoux, de hoofdman van filmbedrijf Gaumont.

Léa Seydoux In het nieuws

Marion Cotillard

Juste la fin du monde recensie

Array

13-12-2016 Twee jaar na zijn (tot op heden) best ontvangen werk Mommy (juryprijs in Cannes 2014), is Canadese regisseur Xavier Dolan terug met Juste la fin du monde. Kan sterk acteerwerk deze film met succes behoeden voor een roemloze ondergang in het drijfzand van over-the-top melodrama?

Daniel Craig als James Bond

Spectre houdt de Bond-traditie in stand

Array

23-10-2015 James Bond mag dan in Spectre naar exotische locaties afreizen, dat kan BiosAgenda ook. We pakten het vliegtuig naar het Mexicaanse Cancun, waar we oog in oog kwamen te staan met de makers en acteurs van alweer het 24e Bond-avontuur.

Speelweek 26: nu in de bioscoop

Array

24-6-2015 Het is officieel zomer maar er komen nog steeds hartstikke veel films uit. Deze week zijn het er negen en de film van de week is Code M.

Xavier Dolan in zjjn debuut J'ai Tue Ma Mere.

Xavier Dolan strikt Franse topcast

Array

29-4-2015 De Canadese regisseur Xavier Dolan is bezig met de voorbereidingen voor zijn Engelstalige debuut. Maar voordat hij die film gaat maken maakt hij tussendoor nog een Franstalige film en de cast is zeer veelbelovend.

Nieuwe Bond-film heet SPECTRE

Array

4-12-2014 Vandaag zijn er details vrijgegeven omtrent de nieuwe Bond-titel. We weten nu de titel en de cast. De film gaat SPECTRE heten wat voor Bond-liefhebbers geen onbekende naam moet zijn.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Léa Seydoux Feiten

Léa Seydoux in La bte
acteur
Geboren 1-7-1985
La Seydoux is Frans tv- en filmactrice en model, geboren in 1985 in Parijs. Ze brak in 2006 door in Mes copines. In 2013 won ze een Palme d'Or op het Cannes Film Festival.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

186 films in Amsterdam deze week

186 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 418 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl