compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 26: nu in de bioscoop

Speelweek 26: nu in de bioscoop

24-6-2015 Het is officieel zomer maar er komen nog steeds hartstikke veel films uit. Deze week zijn het er negen en de film van de week is Code M.

Delen op facebook

In Code M. neemt de 11-jarige Isabel de zoektocht naar het legendarische zwaard van musketier D'Artagnan van haar opa over als hij een auto-ongeluk krijgt. Samen met neef Rik en vriend Jules gaat ze op avontuur door kastelen en grotten. Maar ze merkt al snel dat ze niet de enigen zijn die op zoek zijn naar het waardevolle zwaard.

Deze film werd eerder aangekondigd als het Zwaard van D'Artagnan en is gemaakt door Dennis Bots die eerder het familiedrama Achtste-Groepers Huilen niet en het oorlogsdrama Oorlogsgeheimen maakte.

Heel bijzonder is Prins: Ayoub is ontzettend verliefd op Laura. Maar zoals zo vaak bij verliefdheden, ziet zij hem niet staan. Tijdens zijn pogingen om Laura toch voor zich te winnen, loopt Ayoub de criminele Kalpa tegen het lijf. Hij wordt, met zijn knalpaarse Lamborghini Diablo, de afleiding waar Ayoub naar smacht. Maar tegelijkertijd is Kalpa ook een slechte invloed. Langzaamaan begint Ayoubs leven uiteen te vallen en moet hij belangrijke keuzes gaan maken.

Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice is een documentaire van de Nederlander Daan Veldhuizen. Een klein dorpje in Laos legt zich toe op toerisme. Door de komst van de Westerse toeristen ontstaat er een clash tussen culturen die een splijtzwam in het dorp veroorzaakt.

Horrorfans weten het al: Insidious: Chapter 3 komt eraan. n de eerste twee Insidious-films helpt medium Elise Rainier (Lin Shaye) Renai en Josh Lambert om de bovennatuurlijke gebeurtenissen in hun huis te ontrafelen. In deze prequel zien we hoe Elise voor het eerst haar gave aanspreekt om een tienermeisje te redden van een gevaarlijke entiteit.

We gaan naar Frankrijk voor Journal d'une femme de chambre. In het Frankrijk van het begin van de twintigste eeuw neemt kamermeisje Célestine (Léa Seydoux) een nieuwe baan aan bij de familie Lanlaire. Vanaf dag één wordt ze gek van de avances van de man des huizes en mevrouw Lanlaire zorgt weer voor andere problemen. Ze regeert het huishouden met ijzeren hand en vertrouwt de beeldschone Célestine voor geen meter.

We blijven in Frankrijk voor Papa ou maman: wanneer een echtpaar gaat scheiden is er normaal gesproken ruzie om wie de kinderen het vaakst 'krijgt'. Niet bij Vincent en Florence. De van elkaar vervreemde echtelieden kunnen namelijk allebei een geweldige baan in het buitenland krijgen waardoor ze niet op de kinderen zitten te wachten. Vincent en Florence waren vastbesloten de scheiding soepel en snel te laten verlopen maar deze verandert nu toch langzaamaan in een oorlog.

Nature is natuurdocumentaire: over het uitgestrekte Afrikaanse continent bestaat er één allesverbindend element, water. Of het nu gaat om de rivieren die water door de gebieden laten stromen als levensaderen of de zware regens die de flora en fauna voorzien van belangrijke voedingsstoffen. De makers van BBC Earth hebben wederom een indrukwekkende documentaire gemaakt, ditmaal zelfs in 3D.

Leuk is Danny Collins: de inmiddels grijzer wordende muzikant Danny Collins (Al Pacino) blijft hangen in zijn verleden; zijn wereld is nog steeds gevuld met sex, drugs, en jonge meiden. Als hij tot de ontdekking komt dat hij ooit een brief heeft 'gekregen' van John Lennon, besluit hij dat het roer om moet. Hij gaat op pad om zijn familie eindelijk de aandacht te geven die ze lang niet hebben gehad, hij zoekt naar de ware liefde, en begint nieuwe muziek te maken.

We sluiten af met Kidnapping Mr. Heineken: Deze film vertelt het verhaal over de kidnapping van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. De kidnappers, waaronder Cor van Hout en Willem Holleeder, eisen 35 miljoen voor het leven van Heineken.

Benieuwd naar wat onze recensent ervan vond? Lees dan zijn recensie!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.