compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Spectre recensie
Filmrecensie
****0
Waardering 4/5

Spectre recensie

'Alles wat je nodig hebt'

Met Spectre zijn we toegekomen aan alweer de 24e James Bond-film. Als een filmreeks zo lang bestaat dan heeft iedereen daar zo zijn eigen verwachtingen van. In deze recensie kijken of dit allemaal kan worden ingelost.

Delen op facebook
Spectre recensie

Spectre recensie

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Vraag iemand naar zijn favoriete Bond-vertolker en je krijgt iedere keer een ander antwoord. De ene is een Sean Connery adept, de andere roemt de humor die Roger Moore aan de rol meegaf. Ook Daniel Craig heeft zo zijn eigen stijl. Hij is waarschijnlijk de meest menselijke Bond sinds hij debuteerde met Casino Royale. Daarbij kwam dat we ook veel meer over de achtergrond van Bond te weten kwamen in Skyfall.

Spectre gaat daarin verder. Niet alleen krijgen we meer te weten over de jeugd van 007 maar de film probeert ook alle Bonds uit het Craig-tijdperk aan elkaar te koppelen. Aangezien Daniel Craig's contract is afgelopen kan dit zomaar het einde van dit tijdperk zijn. Na het zien van Spectre kan dat vermoeden alleen maar verder bevestigd worden.

Maar goed: waar gaat de film over? Spectre is een misdaadorganisatie die we voor het laatst tegenkwamen in Diamonds Are Forever uit 1971. James Bond komt de organisatie op het spoor en gaat op eigen houtje proberen de organisatie en zijn leider (Christoph Waltz) uit te schakelen.

Geen onwaarschijnlijk plot eigenlijk, iets wat van Skyfall niet gezegd kon worden. Met een verhaal als dit wordt er eigenlijk teruggegrepen op de klassieke Bond-films. James Bond moet iets doen, en dat doet hij met behulp van snelle auto's, mooie vrouwen en zijn wodka-martini. Daarmee maakt Spectre een hele solide indruk. De film is zo'n film waar je de volle 142 minuten lekker achterovergeleund van kan genieten.

Wat zijn jouw verwachtingen? Een coole opening? Check. De openingscene is mede door het camerawerk van Hoyte Van Hoytema zeker memorabel te noemen. Mooie vrouwen? Met Monica Bellucci en Léa Seydoux wordt daar zeker aan voldaan. Een goede Bond-villain? Zeker: Dave Bautista speelt de klassieke sterke man en Christoph Waltz is weer lekker Christoph-Waltzerig als superschurk. Auto-achtervolgingen? Helikopters? Vliegtuigen? Ja, ja en ja! Ook Q ontbreekt niet in deze film. Sterker nog: in deze film heeft Ben Whishaw erg veel ruimte en dat werkt lekker.

Als inderdaad blijkt dat Daniel Craig inderdaad niet meer terugkeert als Bond dan heeft hij zijn reeks met Spectre zeker tot een volwaardig einde gebracht. Spectre heeft namelijk alles wat je nodig hebt in een Bondfilm.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.