compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Kursk

Kursk

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGrof taalgebruikAngst

drama, historie

Pitch van Kursk
Colin Firth (David Russell)
Colin Firth (David Russell)
Delen op facebook
Kursk
Nederlandse première: 6-12-2018
België, Frankrijk, Luxemburg, 2018, 118 min,
Kursk is het verhaal van de tragische reis van de Russische onderzeeër Kursk die tijdens een oefening zwaar in de problemen komt. Terwijl het heel snel duidelijk wordt dat de Russen niet het geschikte materieel hebben om hun landgenoten te redden, weigeren ze buitenlands hulp aan te nemen.
trailer en bijzonderheden over Kursk
De film is gebaseerd op het boek A Time To Die van Robert More.
Aanloop van Kursk
Thomas Vinterberg regisseerde eerder Festen (1998) en Jagten (2012), die gelden als twee van de meest succesvolle filmhuisfilms gemaakt in Europa.
Matthias Schoenaerts is wellicht de meest succesvolle acteur van de lage landen geworden sinds zijn doorbrak met de film Rundskop (2011) en De rouille et d'os (2012). Hij geldt als een internationale ster.
BioscoopAgenda van Kursk

Kursk in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Kursk zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 8 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Kursk is het verhaal van de tragische reis van de Russische onderzeeër Kursk die tijdens een oefening zwaar in de problemen komt. Terwijl het heel snel duidelijk wordt dat de Russen niet het geschikte materieel hebben om hun landgenoten te redden, weigeren ze buitenlands hulp aan te nemen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet kapitein-luitenant ter zee Mikhail Averin (Matthias Schoenaerts) alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw (Léa Seydoux) en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. Kursk is gebaseerd op het boek A Time To Die van Robert More.